Deze dame is de inzending van Malta voor het songfestival

Emma Muscat komt uit een van de rijkste families van Malta en begon al vroeg met het maken van muziek. Ze is gespecialiseerd in pianospelen en dan vooral in klassieke muziek. Muscat begon haar carrière al vroeg en bracht in 2016 haar eerste single uit, gevolgd door een tweede single in 2017.

Hoewel ze van Malta komt, werkt ze over het algemeen in Italië. Daar deed ze in 2018 mee aan de talentenshow Amici di Maria De Filippi. Ondanks dat ze met een vierde plek het podium niet haalde, wist ze een contract te bemachtigen. Daarna deed ze ook nog eens twee seizoenen mee aan Isle of MTV samen met onder andere Jason Derulo, Martin Garrix en Bebe Rexha. Dit jaar brengt Emma een album uit en doet ze mee aan de grootste internationale zangwedstrijd.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Muscat (@emmamuscat_official)

Emma mag zich dit jaar namelijk de inzending van Malta voor het Eurovisie Songfestival noemen. De 22-jarige zangeres heeft op jonge leeftijd iets bereikt waar veel zangers alleen nog maar van kunnen dromen. Haar plek op het Songfestival won Muscat toen ze meedeed aan Malta Eurovision Song Contest 2022 met het nummer “Out of Sight”. Voor het Songfestival zelf heeft ze het nummer “I Am What I Am” geschreven.

 

Emma Muscat op Instagram

Naast zangeres en songwriter is Emma Muscat dus ook nog eens model en dat is wel te zien aan de prachtige foto’s op haar Instagram-pagina. Zeker tijdens het Songfestival is ze erg actief en toont ze ook nog wat kijkjes achter de schermen. Doordat Emma vooral ook bekend is in Italië heeft ze een groot aantal volgers op het platform. Het zijn er maar liefst 741 duizend, bijna 300 duizend meer dan het aantal inwoners dat Malta heeft. Er wonen namelijk maar 443.000 mensen op het eiland. En haar Instagram staat dus vol met prachtige plaatjes. Hieronder kun je een paar van haar foto’s bekijken:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Emma Muscat (@emmamuscat_official)

De winnares van vorig jaar, Victoria De Angelis van Måneskin, kan er ook wat van op Instagram. Daar deelt ze regelmatig gewaagde foto’s.