Telefoontjes ontwijken

Musk zegt dat hij zoveel mogelijk telefoontjes probeert te ontwijken, tenzij ze echt belangrijk zijn. Hierdoor kan hij zich aan zijn dagelijkse schema houden. Door aan het einde van de dag mailtjes of berichtjes te beantwoorden, ben je toch overal van op de hoogte en wordt je gedurende de dag niet afgeleid.

Multitasken

Dit is echt niet alleen voor vrouwen. Musk maakt hier regelmatig gebruik van om maximaal zijn tijd te benutten. Hij checkt bijvoorbeeld zijn e-mails en berichten op zijn telefoon tijdens een vergadering, terwijl hij luistert.

 

Lastig bereikbaar

Elon Musk heeft een verborgen e-mailadres, zodat hij geen tijd hoeft te verspillen aan mails die toch niet nuttig voor hem zijn. Alleen personen die hem echt moeten bereiken, weten zijn e-mailadres. Je moet je focus houden op de weg naar succes en hier zo min mogelijk van worden afgeleid.

Elon musk

Genoeg slaap

Ondanks dat Musk ontzettend veel uren per dag aan het werk is, heeft ook hij zijn slaap nodig. Voor maximale productiviteit slaapt hij zes uur per nacht. Twee koppen koffie¬†gedurende de dag en Elon Musk’s presteert optimaal.

 

Optimaliseer je agenda

Elon Musk houdt een heel strak schema bij en probeert deze te blijven optimaliseren. Denk continue hoe je jezelf en de dingen om je heen kunt verbeteren, blijf jezelf uitdagen.

Leercurve

Musk doet aan het zogenaamde ‘first principle thinking’. Hij zorgt ervoor dat hij de basis en het waarom achter een theorie begrijpt. Het is een soort fysieke manier om naar de wereld te kijken. Je brengt dingen terug naar het begin en je vraagt jezelf af: ‘Waarvan weet ik zeker dat het waar is?’