De actrice achter Eva in Swanenburg

Sinds een tijd is Nederland een nieuwe, spannende dramaserie rijker. Het gaat hier om Swanenburg. In die show volgen we de familieleden van de vooraanstaande familie Praal. Wanneer de vader van het gezin sterft, blijkt elk familielid er eigen geheimen op na te houden. Wie is er te vertrouwen? En hoe ver gaat men om de familie-eer hoog te houden? Een van de personages die met die vragen worstelt is Eva Praal. Zij is de jongste dochter van de familie en wordt gespeeld door de knappe en getalenteerde Ella-June Henrard.

In elke vier afleveringen van Swanenburg staat een ander familielid van de familie Praal centraal. Zo wordt de puzzel rondom de dood van ‘vader Praal’ geleidelijk aan opgelost. Vorige week, van 9 tot 12 augustus, verschenen aflevering 13 t/m 16 te zien op NPO. In die afleveringen staat Eva Praal centraal. We zagen onder andere dat ze een advocaat inhuurde omdat ze twijfelde over de doodsoorzaak. De afleveringen waren meeslepend vanwege twee redenen: ten eerste omdat ze ons steeds dichter tot de ontknoping sturen, en ten tweede doordat ze helemaal in het teken van Ella-June Henrard stonden.

Gouden Kalf nominatie voor Ella-June Henrard

Ella-June Henrard is een 28-jarige Vlaamse actrice. Sinds 2010 is ze al actief als actrice en inmiddels heeft ze talloze producties op haar naam staan. Ze speelt voornamelijk in Vlaamse films en series, maar heeft ook in de nodige Nederlandse films gespeeld, denk bijvoorbeeld aan Hemel op Aarde van Pieter Kuijpers en Michiel de Ruyter. Daarnaast was ze ook te zien in Boy 7. Voor haar rol als Lara in die film werd ze bovendien genomineerd voor een Gouden Kalf.

Swanenburg is dus de nieuwste productie op haar indrukwekkende IMDb-pagina. Wij vermoeden dat het niet lang meer gaat duren voordat de jonge actrice de hele Nederlandse filmmarkt heeft overgenomen. Als het aan haar looks en acteerskills ligt, gaat dat sowieso goed komen.

Ella-June Henrard schittert niet alleen op het witte doek en op jouw tv-beeldscherm, maar ook zeker op social media. Wij selecteerden een aantal foto’s van haar Instagram-pagina: