Het komt niet vaak voor dat Netflix series seizoen na seizoen worden vernieuwd. Vaak zien we toch dat een serie – helaas – na een aantal seizoenen stopt. In het geval van Élite is dat gelukkig (nog) niet zo en de Spaanse serie is binnenkort alweer toe aan seizoen 4. Net als in de voorgaande seizoenen staat het leven van de elitaire scholieren op ‘Las Encinas’ centraal. De studenten worstelen met hun relaties, geheimen en bedrog. Dat niet alleen: liefhebbers van de serie weten maar al te goed dat ook moord voorkomt in de ogenschijnlijk perfecte levens van de studenten.

Wie zien we terug als cast van Élite seizoen 4?

Een aantal personages zullen we hoogstwaarschijnlijk niet meer gaan terug zien. In seizoen 3 was te zien hoe Lu, Nadia, Carla en Valerio vanwege wisselende redenen de school en/of het land verlieten. Daarentegen eindigde het seizoen wel met een handjevol studenten dat nog wél naar school terugkeerde. Dit waren Samuel, Guzman, Ander, Rebeka en Omar. Daarnaast zijn er vier nieuwe personages aangekondigd, waarvan er drie de kinderen zijn van de nieuwe directeur van de school. Een mix tussen oude en nieuwe gezichten dus.

De verhaallijn van het vierde siezoen

Momenteel is er nog veel onduidelijk over het plot van de nieuwe afleveringen. Dat komt doordat een echte trailer nog moet verschijnen. In seizoen 3 werd – spoiler – duidelijk wie er achter de dood van Polo zat en hoe de groep dat samen wisten op te lossen. In die verhaallijn nu voorgoed voorbij? Net als in eerdere seizoenen is de kans groot dat we ook in seizoen 4 van Élite een mysterieuze moord- of verdwijningszaak krijgen voorgeschoteld. We weten al dat Samuel, Guzman, Ander, Rebeka en Omar weer terugkeren naar school. Zal die misdaad met één van hen te maken hebben?

De Netflix releasedatum van Élite seizoen 4

Ook al is er nog niet veel concreet duidelijk over het plot van Élite seizoen 4, we weten in elk geval al wel wanneer we het nieuwe seizoen kunnen verwachten. In een releasedatum aankondiging maakte Netflix namelijk bekend dat vanaf 18 juni de afleveringen online staan. Nu maar hopen dat die andere Spaanse serie, La Casa de Papelook snel zal volgen. Op IMDb krijgt Élite een mooie 7.6 als score. Dat getal kan zomaar eens een indicatie zijn van nieuwe, vermakelijke afleveringen.