Punch: de futuristische elektrische scooter

Oké, met zulke snelheden kunnen we ons afvragen of dit brute beest een scooter of een motor is. De dikke banden in combinatie met het lichte ontwerp zorgen ervoor dat je gemakkelijk de 105 tot 120 km per uur aan weet te tikken. De gelijknamige scooter van het bedrijf Punch heeft, vergeleken met alle andere scooters en motoren, een erg futuristisch uiterlijk. Eentje waarmee jij ongetwijfeld de show zal stelen.

elektrische motor

Anders dan andere scooters en e-scooters is de Punch voorzien van een stoer uiterlijk dat je alle onderdelen van de scooter toont. Door de wielen met dikke banden en spaken lijkt het net op een elektrische BMX. Die lange staaf die tussen je benen komt zijn de twee uitneembare accu’s van de Punch. Het bedrijf gaat spoedig nog twee andere varianten op de markt brengen, die respectievelijk 105 en 120 km per uur gaan halen.

De vorm van de Punch

De compacte vorm van de scooter maakt hem ook ideaal voor in de stad. Omdat hij geen benzinegeur heeft en klein genoeg is, is de scooter op te bergen naast de fietsen en kinderwagens in het trappenhuis. De krachtigere versie van de Punch is geschikt voor off-road, net zo als de supermotards waar de elektrische scooter op is geïnspireerd.

elektrische scooter

De accu van de elektrische scooter

De twee accupacks worden aan de zijkanten van het frame gemonteerd en kunnen beiden eenvoudig worden verwijderd. Dit door middel van een ontgrendelmechanisme. Dit is zowel bedoeld voor de veiligheid (tegen het stelen van het voertuig) als voor het gemak. Je kunt ze hierdoor binnenshuis worden opladen.

e-bike

Er wordt aangenomen dat Andrei Ginzburg (ex-hoofdontwerper van E-Mobile) en Alexander Astapov (voormalig hoofdredacteur van het tijdschrift Moto) achter de elektrische scooter staan. Er is een geschatte leverdatum vastgesteld voor 2022. Vanaf het moment van pers heeft Punch Moto niet eens een officiële website. Maar dat zegt niets over de potentiële wereldwijde beschikbaarheid.