De meest hippe elektrische camper

De Morris J-Type is in feite een blik nostalgie. Hoe gek het ook misschien klinkt, ze worden nog steeds verkocht als goede, leuke occasion. Het goede nieuws is dat de wagen met de tijd meegaat en je binnenkort deze retro bus in een volledig elektrische versie kunt aanschaffen. De nieuwe versie heeft een koolstofvezel body en een elektromotor die wordt aangedreven door een lithium-ion accu. Morris Commercial, het bedrijf wat de rechten op naam heeft verworven, zegt dat de elektrische camper een modulair ontwerp heeft gekregen waardoor het in de toekomst kan worden aangepast naar wens.

luxe camper roadtrip

Nostalgie, maar dan op elektriciteit

De elektrische versie van de legendarische bus gaat ongeveer 60.000 Britse ponden kosten. Mocht je de elektrische camper al willen aanschaffen, dan zul je wel even geduld moeten hebben: de eerste leveringen staan gepland voor begin 2021. Dat wachten is overigens wel de moeite waard. Ook al oogt het wellicht niet supermodern, de specs zijn dat wel. De actieradius bedraagt zo’n 200 mijl wat neerkomt op ongeveer 320 kilometer.

Tijdloos ontwerp met een prijskaartje van 60.000 Britse ponden

Wat betreft de CEO van Morris Commercial, Dr. Qu Li, gaat de bus een doorslaand succes worden. “Vanaf het begin was het onze visie om een ​​nieuw concept voor de elektrische camper op de markt van te brengen. Niet alleen wat betreft de elektrische aandrijflijn, maar ook om een ​​tijdloos ontwerp te introduceren dat de esthetiek en aantrekkingskracht van zo’n voertuig naar een geheel nieuw niveau kan tillen.”

morris roadtrip camper

Het exterieur van de Morris JE zoals de bus officieel gaat heten, is vrijwel hetzelfde gebleven. Onder de motorkap vinden we echter een volledig elektrisch aandrijfsysteem. De laadruimte van 1 ton en de schuifdeur maken het de perfecte wagen voor de milieubewuste roadtripper. Dat de Morris J-Type E 60.000 Britse ponden moet gaan kosten bij de officiële introductie in 2021 zullen we dan maar even voor lief nemen. We kunnen er dus nog even voor gaan sparen.