De nieuwste elektrische camper komt uit Duitsland

Het jonge Duitse bedrijf ElectricBrands is hard bezig om een naam op te bouwen als innovatief bedrijf. Eerder werd de wereld verrijkt met de komst van een elektrische step en dito scooter. Nu pakken de heren het iets groter aan en presenteren ze hun camper met verrassende mogelijkheden. De eBussy is momenteel nog slechts een concept, maar als het aan de Duitsers ligt is dat slechts een kwestie van tijd.

 

Van elektrische camper tot pickup

De Duitsers hebben het slim aangepakt door de eBussy volledig modulair te maken. Wil je het stuur bijvoorbeeld rechts hebben, dan kun je het gewoon verplaatsen. Ook de carrosserie is eenvoudig te verwisselen zodat je in een mum van tijd geen camper, maar een vrachtwagen, een cabriolet, een pickup, transporter of iets anders hebt. Het is dus een veelzijdig voertuig van maximaal 600 kilo en verrassend goede specs.

Maximaal 1000 kilo bagage en een ruime actieradius

Naast de maximale belading van 1000 kilo, heeft de eBussy ook een indrukwekkende actieradius van dik 200 kilometer. Mocht dat te weinig zijn, dan kun je er voor kiezen op de 10 kWh-batterij te vervangen door een 30 kWh-batterij. In dat geval is de actieradius ruim 600 kilometer. Het opladen gebeurt overigens op een duurzame manier: via de geïntegreerde zonnepanelen. Mocht er onverhoopt toch te weinig zon staan, dan is er nog geen man overboord. Via de reguliere stroom kun je de accu ook gewoon opladen.

Instapmodel kost nog geen 20.000 euro

Mocht je net als ons al overlopen van het enthousiasme, zorg dan welk voor een goed gevulde bankrekening. De eBussy is namelijk niet extreem goedkoop. Het instapmodel gaat je in ieder geval 19.600 euro kosten en de volledig elektrische versie kost maar liefst 28.800 euro.