ERV Electric Camper

De ERV Electric Camper is niet zomaar een doorsnee caravan. Deze mobiele woning heeft nog het meeste weg van een kruising tussen een trailer en een schuilbunker. Ook al doen de terreinbanden en het onderstel iets heel anders vermoeden, het zal je niet lukken om over ruige terreinen te rijden. Waarom dan wel zo’n ruig uiterlijk? Nou, dat heeft alles te maken met de indrukwekkende survival mogelijkheden. Zo ben je dankzij de zonnepanelen niet aangewezen op de stroomvoorziening op de camping, maar kun je bijna letterlijk overal verblijven.

Alle apparaten kun je aansluiten

De 14 kWu accu levert in ieder geval voldoende power om je verblijf extra aangenaam te maken. Zo kun doodeenvoudig een koelkastje aansluiten zonder je zorgen te maken over de accu. Ook het aansluiten van de wasmachine is geen enkel probleem. De accu en de zonnepanelen zorgen er in ieder geval voor dat je over een stuk meer comfort beschikt dan de astronauten die naar de maan reizen en daar enige tijd verblijven.

moderne caravan

Aan luxe geen gebrek bij de ERV Electric Camper

De makers en bedenkers van de caravan, Retreat en OzXcorp, zijn in ieder geval niet over een nacht ijs gegaan. Aan werkelijk alles is gedacht. Als we hen op hun woord mogen geloven dan kun je zelfs een laptop, elektrische deken, lasmachine, koffiezetter, televisie of haardroger aansluiten. Slapen kan uiteraard ook: de caravan is voorzien van twee complete bedden. Dat laatste maakt het geheel wellicht wat minder geschikt voor gezinsvakantie, maar met een beetje improvisatie moet ook dat goed komen.

electric camper

Een caravan met een hoog prijscaartje

De ERV Electric Camper maakt kamperen moderner dan ooit tevoren is niet alleen zijn tijd ver vooruit, het is ook duurzaam. Door gebruik te maken van composiet materiaal is de caravan waterbestendig. Dat is niet alleen handig tijdens een forse regenbui, het zorgt er ook voor dat de caravan niet kan rotten. Mocht je overigens denken dat de traditionele gasflessen ook nu een veiligheidsrisico vormen, dan hebben we nog een leuke eyeopener. Die gasfles heb je namelijk niet nodig. Alle apparaten werken op elektriciteit, dus ook de  verwarming, koelkast en kookplaat. Het enige echte nadeel is wellicht de prijs. Voor dit juweeltje mag namelijk een bedrag van 70.000 euro worden afgetikt.