De grote mannen uit China

De nieuwe auto van Xiaomi gaat de Xiaomi Speed Ultra 7 heten. Met deze blitse bolide probeert Xiaomi te concurreren met andere giganten die een elektrische auto op de markt hebben gebracht, waaronder Tesla. Xiaomi is een behoorlijk grote speler op het gebied van smartphones. Wereldwijd gezien hebben ze qua verkoop van smartphones een marktwaarde van maar liefst 12%. Hiermee zijn zij de derde grootste verkoper van smartphones wereldwijd. Zullen ze nu ook de autowereld gaan overnemen?

Xiaomi elektrische auto

Een nieuwe investering

Door middel van een slim besturingssysteem is het makkelijk om je telefoon, laptop en andere gadgets van Xiaomi te synchroniseren. Op deze manier proberen ze de huidige gebruikers van het merk te stimuleren om deze auto te kopen. De auto zal gemaakt worden door de BAIC-groep. Dit is een fabrikant in Peking die tot maar liefst 200.000 modellen per jaar kan produceren. Daarnaast willen ze het niet bij één model houden. De komende 10 jaar is Xiaomi van plan om een bedrag van 10 miljard dollar te investeren in de voertuigensector.

Chinees telefoonmerk auto

Een blitse bolide

De auto zou ideaal zijn voor de gebruiker van Xiaomi. Zo hebben zij naar eigen zeggen een ‘slim ecosysteem’ gecreëerd waarin je eenvoudig al je apparaten kan configureren. Het zou dus echt een ‘smartcar’ zijn. Er zitten dan ook een opklapbaar display van 16.1 inch en een head-up display van maar liefst 56 inch in verwerkt, waar je als gebruiker van alles mee kan.

Auto van Xiaomi

De auto waar Xiaomi mee komt, ziet er behoorlijk bruut uit. De auto komt qua motor in meerdere varianten. Ze hebben de elektromotoren HyperEngine V8, HyperEngine V6S en HyperEngine V6. De HyperEngine V8 kan tot ongeveer 299 pk. Het uiterlijk van de auto lijkt ook niet misselijk. Al met al vinden wij hem wat weg hebben van de Porsche Panamera en de Taycan. De nieuwe bolide van Xiaomi zal een prijskaartje hebben van een geruime 64.000 euro. Het is nog maar even afwachten wanneer de nieuwe auto van Xiaomi naar Europa komt.

Op zoek naar een goedkopere elektrische auto? Bekijk dan de goede elektrische auto’s onder de 35.000 euro.