Fiat 500e

De Fiat 500e is een auto met stijl. De wagen ziet er keurig uit, zoals we van Fiat mogen verwachten, en komt bovendien in een cabrioletuitvoering. Met de 95 pk’s die Fiat bij deze wagen belooft, is de 500e een stuk sportiever dan z’n voorganger. De Fiat 500 met benzinemotor is goed voor zo’n 10 pk minder. Met een actieradius van ruim 250 kilometer hoeft je van huis tot Parijs slechts één keer tussendoor op te laden. Bovendien biedt de Fiat 500e veel voordelen omtrent parkeren. De auto is, zoals je van Fiat verwacht, klein en wendbaar. Een dagje strand is in de zomer dus geen probleem! Aan deze elektrische hatchback hangt een prijskaartje van 28.990 euro.

fiat 500 e goedkope elektrische auto

Mazda MX-30

De Mazda MX-30 is de perfecte wagen voor degene die de Fiat 500e iets te klein vindt. Deze elektrische variant van Mazda is een stuk groter en krachtiger. Het rijbereik is wel een stuk lager. Met een volle accu kan je 200 kilometer afleggen. De 18-inch lichtmetalen velgen in ‘Silver’ geven de auto een luxe uitstraling. Het interieur is modern en biedt genoeg ruimte voor vijf personen. Een geschikt model voor wie graag wat royaler zit en toch een betaalbare elektrische auto wil rijden. De wagen heeft een nieuwprijs van 35.000 euro.

elektrische auto van mazda

Smart ForTwo EQ

Voor wie graag elektrisch rijdt, maar zowel de Mazda MX-30 als de Fiat 500e te groot vindt, is de Smart ForTwo EQ een perfecte optie. Iedereen kent Smart wel als de producent van de kleine wagens, maar dat maakt de auto’s niet minder aantrekkelijk. Qua prijs is de instap in ieder geval een stuk beter dan de instap van de wagen zelf. Het gaat namelijk om een adviesprijs van 23.289 euro. Het gaat dan wel om de ‘normale’ uitvoering. De ForTwo EQ is ook als cabrio verkrijgbaar, maar de prijs kan dan gerust 5.000 euro hoger liggen. Deze Smart is echter niet gemaakt om mee op het karren. Om van 0 naar 100 te komen heeft de auto ruim 11 seconden nodig en de topsnelheid ligt onder de 120 km/h. Tussentijds opladen is ook iets waar je bij de Smart ForTwo EQ op kunt rekenen. De auto heeft een actieradius van 100 kilometer. De prijs maakt de auto, ondanks deze nadelen, toch het overwegen meer dan waard! Een prima wagentje voor stadsverkeer.

elektrische auto onder 35.000 euro smart

Peugeot e-208

Binnen de markt van elektrische auto’s doen alle grote automerken wel mee. Zo kwam Peugeot in 2020 met het model: Peugeot e-208. Deze auto is destijds vrij goed verkocht en is daarom ook veel op de Nederlandse wegen terug te vinden. Dat is uiteraard niet voor niets. Deze elektrische bolide van Peugeot heeft een actieradius van ruim 360 kilometer en beschikt daarnaast over 136PK. Wat de statistieken betreft is de Peugeot e-208 dus een van de betere opties wanneer je op zoek bent naar een elektrische auto. Bovendien ziet de auto er leuk uit en is hij niet enorm groot of lomp. Zeker in het blauw is het een fijne wagen om te zien. De nieuwprijs van de wagen is tussen 2020 en 2023 nogal op- en neergegaan. Momenteel staat de auto in de showroom met een prijskaartje van zo’n 33.750 euro.

peugeot 208-e auto

MG ZS EV

Een van de populairdere modellen binnen de markt van elektrische auto’s is de ZS EV van MG. Het is een van de bestverkochte modellen van het merk MG. MG staat voor Morris Garages omdat het bedrijf begon als dealer van autohandelaar William Morris. Ook de ZS EV is een wagen die in het dagelijks leven niet moeilijk te vinden is. Deze auto van MG is ook wel een pareltje, zeker als we naar de verhouding kijken tussen prijs en kwaliteit. Het gaat om een volledig elektrische SUV met een rijbereik van een goede 320 kilometers. De wagen staat bekend om z’n felheid. Hij rijdt volgens eigenaren vlot en trekt andere auto’s er bij het stoplicht met gemak uit. Vooral bij lage snelheden kan de auto rap optrekken. Binnen 3,6 seconden valt de MG vanuit stilstand naar 50 km/h te versnellen. Daarnaast is de MG ZS EV erg ruim en is er aan kofferbakruimte absoluut geen gebrek. Vandaag de dag gaat dit model van MG weg voor 35.000 euro en geen cent minder.

ev goedkoop

Mini-Cooper Electric Essential

Zoals gezegd volgen vrijwel alle grote automerken in de ontwikkeling van elektrische wagens. Zo kwam Mini in 2019 met het model Mini-Cooper Electric Essential. Een elektrische auto met een uiterlijk zoals we uiteraard van Mini Cooper mogen verwachten. Qua uitstraling is er geen verschil met de niet-elektrische uitvoeringen van Mini, hoewel de velgen wel apart ogen. Voor 35.000 euro is de auto te verkrijgen in basisuitvoering. Er is bij die prijs dus geen rekening gehouden met allerlei opties die wel mogelijk zijn bij de Electric Essential. Het opvallende ronde scherm op het dashboard in de auto zit er bij het standaardmodel al wel in. Gelukkig maar! Het geeft het interieur van de Mini-Cooper E een futuristische en moderne look. Het lijkt wel een cockpit van een ruimteschip, maar is wel hartstikke mooi!

elektrische mini cooper kopen

Renault Zoe

Een elektrische auto die al meer dan tien jaar verkrijgbaar is heet Renault Zoe. Renault was er als een van de eerste bij en was daardoor een voorloper binnen de markt. De Renault Zoe is een bekend model en wordt door velen gereden wegens z’n duurzaamheid en betaalbaarheid. Het exterieur van wagen is niet enorm knallend, maar zeker niet lelijk en erg kenmerkend voor Renault. Met deze wagen kom tegenwoordig goed weg. En dat geldt ook voor de manier van rijden. Zoals bekend komen elektrische wagens vanuit stilstand erg gemakkelijk op gang. Dat is ook van toepassing op dit model van Renault. De auto ziet er van buiten misschien wat klein uit, maar er past nog verwonderlijk veel in. De Zoe kan prima als gezinsauto worden gebruikt en de ruimte in de kofferbak wordt door bezitters als ‘royaal’ omschreven. Nieuw in de winkel kost de Renault Zoe 34.895 euro, maar tweedehands zijn ze voor de helft al verkrijgbaar.

Renault Zoe

Opel Corsa Electric

De Opel Corsa Electric is een auto die zeer recent op de automarkt is gekomen. Sinds juli 2023 is de elektrische versie van de Opel Corsa verkrijgbaar in Nederland. Om hem rijklaar te krijgen moet er maar liefst 34.999 euro worden afgetikt. De Corsa Electric ziet er van buiten erg futuristisch uit en oogt beter dan de variant die op benzine rijdt. De topsnelheid is van de wagen ligt op zo’n 150 km/h en is daarmee een van de snellere in de prijsklasse onder de 35.000 euro. Ook is er bij het interieur geen gebrek aan luxe en ruimte. De cockpit oogt erg strak en maakt daarom een zeer goede indruk. De Opel Corsa Electric is voor een elektrische auto onder de 35.000 euro een prima keuze.

opel corsa elektrisch

Dacia Spring

Een auto die een stuk betaalbaarder is, wordt aangeboden door Dacia. Het bekende automerk komt met de ‘Spring’. De Dacia Spring kan bij de autodealer worden opgehaald voor slechts 20.450 euro. Dat is zo’n 15.000 euro goedkoper dan de meeste modellen binnen het segment. De auto scoort qua uiterlijk geen vijf sterren, maar het is wel degelijk een betaalbare en bruikbare wagen. De Dacia Spring is niet groot en niet klein waardoor het een handige auto is voor in de stad. Zelfs op de Amsterdamse grachten is de Spring nog gemakkelijk te parkeren. Sportief is de auto echter niet. Voor een 0-100-sprint zijn er maar liefst 21 seconden nodig. Een straatrace zit er dus niet in voor de Dacia Spring.

dacia spring elektrische auto onder 35000

Polestar 2

Tot slot is er de Polestar 2. Het automerk Polestar staat inmiddels al jaren bekend als een van de bekendste binnen de elektrische auto’s. Een gloednieuwe Polestar 2 is helaas niet verkrijgbaar onder de 35.000 euro. Polestar biedt z’n auto’s echter ook ‘pre-owned’ aan. Binnen de horloges is dit een bekende verkoopvorm. Het gaat bij pre-owned om artikelen die reeds een eigenaar hebben gehad en weer bij de oorspronkelijke verkoper terecht zijn gekomen. Heel plat valt het ook tweedehands te noemen. Polestar biedt momenteel de Polestar 2 aan met een kilometerstand van een kleine 6.341 kilometer. De wagen is dus niet gloednieuw, maar voor slechts 34.900 euro is het absoluut geen verkeerde optie. Zowel het in- als exterieur van de wagen lopen voor in tijd en beschikken daarom over de meest moderne opties. Ook het rijbereik van ruim 470 kilometer maakt de Polestar een aantrekkelijke elektrische bolide.

elektrische polestar kopen

Wanneer jij de trotse bezitter bent van een vierwieler, dan wil je er natuurlijk ook zo lang mogelijk van kunnen genieten. Lees dus ook hoe jij je auto moet onderhouden.