De nieuwe serie El Reino nu te zien op Netflix

In El Reino draait alles om de pastoor Emilio Vázquez Pena. Hij is een erg populaire en zwaar evangelische predikant met een grote groep volgelingen heeft. Hij houdt het echter niet bij zijn rol als pastoor, maar gaat in op een aanbod om een vicepresident te worden van een man die een greep doet naar het presidentschap van Argentinië. Hij verwacht een groot aantal stemmen binnen te halen, maar dan slaat het noodlot toe. Zijn running mate wordt vermoord. Volgens de regels wordt Emilio hierdoor naar voren geschoven als alternatieve kandidaat. Maar is hij daar klaar voor? En wat zijn de gevolgen ervan?

Door de plotselinge ontwikkeling komen alle onderliggende verhoudingen in El Reino op scherp te staan. Emilio is een ‘man van de kerk’, maar nu moet hij opeens steeds dieper op de politiek ingaan. Bovendien wordt al gauw duidelijk dat niet iedereen rondom hem heen de waarheid spreekt. Zo lijken meerdere personages hun eigen belangen na te streven en kan Emilio ook op veel weerstand rekenen. Daarnaast wordt de moord op zijn running mate ook grondig onderzocht. Heeft het iets te maken met religie? Wie is de verantwoordelijke? En wie weet meer dan hij of zij wil toegeven?

El Reino

Veel geheimen in de Argentijnse serie El Reino

El Reino is te vertalen naar ‘Het Koninkrijk’. Dat koninkrijk van Emilio wordt al gauw duisterder en duisterder. Van zijn campagneteam tot de mensen die de moord onderzoeken tot zijn eigen omgeving: wie is nog te vertrouwen? En welke prijs zal hij moeten betalen om daar achter te komen? Bovendien is en blijft het de vraag wat de diepste intenties van Emilio zelf zijn. De acht afleveringen van El Reino, die op IMDb een 6.5 als score krijgt, zijn te zien via Netflix. Daar vind je ook The Young Popeover een omstreden paus die opeens veel macht krijgt.