OnlyFans werd in 2016 opgericht door de Britse zakenman Tim Stokely. En we kunnen gemakkelijk zeggen dat het een fenomenaal succes is geweest voor velen. Sinds de lancering van de website heeft het maar liefst 220 miljoen gebruikers verzameld. Daarnaast zijn er ook meer dan 2.000.000 content creators die de site gebruiken.

Goede investering van Leonid Radvinsky

De zakenman Leonid Radvinsky kocht het bedrijf in 2020 en werd afgelopen december CEO toen Tim Stokely aftrad. Dit bleek een goede beslissing geweest te zijn, rond het begin van de pandemie. In tegenstelling tot vele andere bedrijven zag OnlyFans namelijk een grote toename van gebruikers en werd het binnen no-time een groot succes.

In 2021 had de website een toename van 128 procent in het aantal abonnees en een toename van 34 procent in het aantal content creators, meldt de BBC. De populariteit van de website lijkt niet af te nemen. Leonid Radvinsky en de rest van het hoofdkantoor verdienen namelijk geld door een commissie van 20 procent te nemen op alle betalingen die naar de content creators gaan.

Het succes van OnlyFans

In een rapport van de BBC werd gezegd dat de eigenaar van OnlyFans, Leonid Radvinsky in 2021 dik 284 miljoen kreeg aan dividend en nog eens 201 miljoen sinds november vorig jaar. Niet alleen Radvinsky profiteert van het succes van het abonnementsplatform. Want uit het zelfde rapport is gebleken dat de makers van de OnlyFans-content samen 4 miljard binnenhaalden. Natuurlijk hebben we ook een een lijst met de vijf grootverdieners op OnlyFans.