Jeffrey Dahmer ‘The Milwaukee Cannibal’

Jeffrey Dahmer, ook wel bekend als The Milwaukee Cannibal of The Milwaukee Butcher, was een Amerikaanse seriemoordenaar. Daarnaast was hij ook een necrofiel, kannibaal en verzamelde hij botten van dieren en lichaamsdelen van zijn slachtoffers.

In totaal heeft hij 17 jongemannen vermoord. De één door directe moord en andere door het injecteren van zoutzuur of kokend water in de hersenen. Na een lange tijd werd hij eindelijk berecht in 1992. Twee jaar later werd hij in de gevangenis vermoord, op dezelfde manier als hij zijn eerste slachtoffer om het leven bracht.

jeffrey dahmer onjuistheden waarheid

Wat is er onjuist in de Netflix-serie?

Volgens journaliste Anne Schwartz, die in 1991 over Dahmer schreef voor de Milwaukee Journal, klopt niet alles in de nieuwe Netflix serie Monster: The Jeffrey Dahmer Story. Zo woonde Glenda Cleveland, de buurvrouw die in de serie naast Dahmer woonde, eigenlijk in een ander gebouw. Ook zou ze nooit hebben aangeklopt vanwege de stank in zijn huis. Verder is de politie in de serie niet goed neergezet. Volgens de serie komt het door onder andere racisme en homofobie dat Dahmer zo laat is opgepakt. Anna Schwartz zegt dat ze zelf met wat agenten heeft gesproken die onderdeel waren van de zaak en dat het beeld van de agenten niet overeenkomt.

Naast de foutjes zijn er ook heel wat mensen met kritiek over de serie. Zo zou Netflix de nabestaanden niet op de hoogte hebben gebracht van het nieuwe project en zorgt wéér een nieuwe versie van het verhaal voor veel trauma. Ook hebben de kijkers kritiek omdat er zoveel gruwelijke details worden getoond. Zelfs actrice Whoopi Goldberg heeft kritiek op de serie. “Zoiets kun je de nabestaande niet aandoen”, zegt ze. “Om in een serie te zien te krijgen hoe je kind vermoord wordt. Ik denk dat de makers zich ervan bewust hadden moeten zijn dat veel mensen die deel maken van dit verhaal nog onder ons zijn.”

Ondanks alle kritiek heeft de serie torenhoge kijkcijfers en verbreekt het Netflix-records. Hieronder vind je de trailer (YouTube):