René Froger is erop achteruit gegaan

René Froger heeft al een lange en relatief succesvolle carrière achter de rug. De zanger is al sinds 1979 actief, al duurde het tien jaar voordat hij zijn eerste nummer één-hit in Nederland scoorde. Dat deed hij met het nummer ‘Alles kan een mens gelukkig maken’, samen met Het Goede Doel.

 

Froger is ook de oprichter van de Toppers, met wie hij heel wat gouden en platina platen binnengehaald heeft. Niet heel gek dus dat het vermogen van René Froger in 2017 nog geschat werd op 10 miljoen euro. Toch staat hij er volgens BekendeBuren nu iets minder goed voor en heeft Froger redelijk wat verlies geleden. En dat ondanks de hit ‘Bon Gepakt‘ die hij samen met Donnie eind vorig jaar te pakken had en maar liefst veertien weken in de Top 40 stond.

Hoeveel bedraagt het eigen vermogen van de zanger?

De afgelopen twee jaar zijn René Froger namelijk financieel gezien niet heel goed afgegaan. Net zoals mede-Topper Gerard Joling is hij heel wat geld misgelopen door de afgelaste concerten. En dat is te zien aan het eigen vermogen van de twee bedrijven waar hij eigenaar van is. Bij Frogers Showtime Entertainment B.V. valt het nog wel mee. De daling in het eigen vermogen bedrag ‘slechts’ twee ton, van 4,8 miljoen euro naar 4,6 miljoen euro. Vervelend, maar niet het einde van de wereld.

René Froger B.V. does het een stuk slechter wat dat betreft. Het eigen vermogen was een paar jaar geleden nog 1,2 miljoen euro, maar in 2020 was dat al flink gedaald. Toen lag het eigen vermogen van René Froger B.V. namelijk bijna 9 ton lager op €303.087. Ook de reserves hebben eraan moeten geloven, met een daling van ruim vijf ton naar slechts €51.000. Alles bij elkaar opgeteld heeft hij dus heel wat verlies geleden en dat zal een flinke tegenvaller zijn voor René. Gelukkig kunnen de concerten van de Toppers nu wel weer doorgaan.