Jon ging van een magere man naar iemand met overgewicht

Jon zegt zelf nooit in zijn leven last te hebben gehad van overgewicht. Hij is als tiener eigenlijk altijd mager geweest en als twintiger was hij slank. Rond zijn dertigste levensjaar woog hij 69 kilo, terwijl hij een lengte van 1.75 had.

Door bepaalde ontwikkelingen in zijn leven begon het gewicht van Jon ook streng toe te nemen. Hij startte vijf jaar geleden met een eigen bedrijf en hij werd voor het eerst vader. Toen Jon 37 werd, woog hij ineens 80,5 kilo, een ruime tien kilo meer dan hij eerst altijd woog. Hij had veel last van stress en een laag energieniveau. Jon realiseerde zelf dat dit echt niet zo langer kon, omdat hij anders over een aantal jaren zou lijden aan klinische obesitas.

Binnen 8 weken van bierbuikje naar super gespierd

Jon besloot daarom zijn leven volledig om te gooien. Hij stelde zich in op een haalbaar doel, zodat anderen dit als voorbeeld kunnen gebruiken om ook te bereiken wat hij deed. Hij besloot om te stoppen met het drinken van alcohol, zijn eetgewoonten aan te passen en vier keer per week te gaan sporten in de sportschool.

Het sporten verdeelde hij in vier blokken van twee weken. Hij begon voornamelijk met het eten van groenten en eiwitten, maar hij wilde geen eten schrappen uit zijn leven. “Bier en chips zijn niet strikt verboden, maar je eet die in de wetenschap dat ze je voortgang tegenwerken.” Per blok zorgde Jon ervoor dat hij de intensiteit van zijn voedingsplan en trainingen opvoerde. Dit werkte voor hem perfect omdat het erg overweldigend kan zijn om direct in het diepe te springen.

Het proces is niet altijd even makkelijk geweest. Jon moest vechten tegen het gevoel van honger en op elk moment dat hij niet ‘vol’ zat, trok hij weer de koelkast open. Hij had moeite met zich concentreren omdat zijn lichaam op een bepaalde manier op zijn nieuwe levensstijl reageerde. Helaas ging alles toch niet zo snel als dat Jon gehoopt had, dus hij besloot aan intensieve intervaltraining te doen. Dit zorgde voor een versnelling van de vetverbranding. Uiteindelijk kwam Jon na een aantal tegenslagen toch tot het gewenste resultaat. Hij ging van een bierbuikje naar een super gespierd lichaam in maar acht weken. Check zijn transformatie hieronder:

jon lipsey bierbuik naar gespierd
Twitter Jon Lipsey