Uit je hoofd en op papier

Of het nu een A4’tje is, een gehele Power Point of al een beginnend businessplan, met alleen een idee in je hoofd zul je nergens komen. Door je idee op te schrijven, ontwikkel je een duidelijk beeld en kan je makkelijk aanpassingen maken. Op deze manier maak je punten specifiek en ben je actief bezig met het verwezenlijken van je idee. Aangezien het je eigen idee is waar je (hoogstwaarschijnlijk) erg enthousiast over bent, heb je binnen de kortste keren een representatief en interessant plan.

Business idee MAN MAN

Creëer een specifiek plan voor je netwerk

Wederom is het essentieel om dit op papier te zetten. Zorg dat je duidelijk hebt welke mensen je waarvoor nodig hebt. Denk aan mogelijke investeerders of winstgevende potentiële samenwerkingen. Durf vervolgens initiatief te nemen richting deze mensen door contact te maken.

Zet targets en doelen

Kies een datum waarop jij je bedrijf uit de grond wilt hebben. Werk met mijlpalen en doelen vervolgens terug in de tijd om taakgericht te werk te gaan. Zorg ervoor dat je deze doelstellingen SMART formuleert en houd deze strak aan. Het zal niet allemaal perfect gaan, dus wees hier op voorbereid. Denk aan aspecten die elk bedrijf nodig heeft en zet deze stapsgewijs op.

Business idee MAN MAN

Onderneem actie en boek constant progressie

Het is belangrijk vooruitgang te boeken. Op vrijwel elk gebied zorgt vooruitgang voor motivatie. Wanneer jij dagelijks naar de sportschool gaat maar jezelf fysiek niet groter ziet worden, zal je motivatie afnemen. Ook met je bedrijf wil je constante groei zien om verder te willen gaan. Doe dit door consequent taken te volbrengen. Al is het maar iets kleins op een drukke dag.

Stel dagelijks je doelen en focus bij naar belangrijkste punten

Een eigen bedrijf komt met vallen en opstaan. Vooral het opstaan is super belangrijk. Zonder doorzettingsvermogen zal je als ondernemer nooit succesvol worden. Door een duidelijk plan en SMART geformuleerde doelstelling kan je makkelijk dagelijkse voortgang bijhouden. Zorg dat je dit ook doet en op basis van resultaten je focus weerlegt naar wat écht belangrijk is op dat moment.

Mensen starten een eigen onderneming om veel redenen. Eén van de veelvoorkomende redenen is: financiële onafhankelijkheid. Check hier de levenslessen, van miljonairs, om dit te bereiken.