1. Bespreek het met je partner

Mocht je in een relatie zitten, maar wel benieuwd zijn naar een trio, is dit helemaal niet raar. Er zijn genoeg stelletjes die trio’s hebben, maar er zijn ook genoeg die het een no-go vinden. Het is daarom erg spannend om een trio voor te stellen aan je partner. Wees wel duidelijk waarom je dit ook wil: staat het eenmalig op jouw bucketlist of wil je graag jullie slaapkamerleven spannender maken? Onderbouw het goed en vraag dan pas aan je partner wat hij of zij er van vindt.

Vindt je partner dit geen goed idee, respecteer dat vooral en leg je er voorlopig bij neer. We zeggen voorlopig, omdat het idee misschien gewoon even moet bezinken bij de ander. Maar vraag ook niet meteen de week er op of ze het nu wel wil of niet. Geef het tijd en kom niet over alsof je niks anders wil dan een trio.

2. Bekende of onbekende vragen?

Of je nu één of twee personen zoekt voor een trio, het wordt een hele zoektocht. Niet omdat het heel moeilijk is om mensen te vinden die hetzelfde willen als jij, maar omdat jij/je partner je wel aangetrokken tot de anderen moet voelen en zij tot jou/jullie. Dat wordt vaak nog heel erg onderschat bij het zoeken van mensen voor een avontuur in bed.

trio goed voor relatie of niet

Mocht je echt helemaal onbekend zijn met het zoeken van mensen, dan kun je altijd een oproep op forums plaatsen of op online marktplaatsen kijken. Een handige tip is ook om naar een parenclub te gaan. We raden het echt af om bekende mensen (naast je partner) te vragen. Denk aan vrienden en vriendinnen. Tijdens een trio zal je namelijk niet altijd alle aandacht kunnen geven aan beide partijen. Daarom kan er jaloezie ontstaan, en dat is het laatste wat je wil.

3. Duidelijke afspraken

Maak duidelijke afspraken met elkaar. Wat willen jullie wel en wat willen jullie niet? Het idee dat jij weet waar je aan toe bent en wat je wel en niet kan verwachten, kalmeert de hele gedachte. Het is namelijk niet niks, een trio. Heb het ook over wat jullie na afloop doen: nemen jullie nog een borrel, blijven jullie slapen of gaan jullie – of de derde persoon – direct naar huis? Ook de locatie is belangrijk: waar wordt dit feestje gehouden?

4. Wat heb je nodig?

Wat heb je nodig? In ieder geval drie mensen, anders is het uiteraard geen trio. Maar er zijn ook een aantal andere dingen die je niet moet vergeten. Met deze spullen verloopt het soepel en maken jullie het samen nog leuker:

  • Glijmiddel
  • Massageolie om in de stemming te komen
  • Een lingeriesetje om aan te doen (voor de ladies)
  • Speeltjes: vooral een vibrator is een fijn hulpstuk als je met twee vrouwen bent
  • En natuurlijk: condooms

5. Hoe start je het moment?

Heb je alles geregeld, zit je dan. Hoe start je nu weer een trio? Ga eerst eens lekker met elkaar eten of neem een drankje. Het belangrijkste is dat je voor sfeer in huis of in de hotelkamer zorgt. Denk aan kaarsjes, muziek en een klein beetje alcohol kan vaak ook geen kwaad om los te komen. Succes en geniet ervan!