Eerste blind date

Een blind date is een afspraak met een persoon die je nog nooit gezien of gesproken hebt. Vaak komt zoiets tot stand omdat een goede vriend of vriendin iemand kent en hij of zij van mening is dat je diegene zou moeten ontmoeten. Je gaat eigenlijk daten met een wildvreemde.

Het kan ook zijn dat jullie elkaar ontmoeten via een datingapp. Jullie hebben elkaar alleen nog maar online gesproken. Als het afspraakje steeds dichterbij komt, ga je jezelf van alles afvragen. Wat zijn belangrijke punten van een eerste blind date? Wat zijn de do en don’ts?

Hoe begroet je iemand?

Je ziet elkaar voor het eerst, kent elkaar niet en je moet elkaar dan gaan begroeten? Wat is een juiste, gepaste begroeting voor iemand die je niet kent. Het is belangrijk dat je zelfverzekerd overkomt. Jullie weten beide niet wat jullie te wachten staat. Het is handig dat één iemand het voortouw neemt. Als jij degene zelfverzekerd begroet met één of drie kussen, dan komt het vanzelf goed. Toch bang dat de onzekerheid de overhand krijgt? Zo ben jij zelfverzekerd zonder arrogant over te komen.

Je date begroeten met een hand kan absoluut niet want dit schept meteen al een afstand tussen jullie. Het is tevens belangrijk om bij de begroeting te lachen en je date in de ogen aan te kijken, dat geeft een open uitstraling.

eerste blind date

Wat doen als de eerste blind date tegenvalt?

Jullie kennen elkaar niet en hebben alleen wat foto’s gezien. De online gesprekken ware zo leuk. En ook die gezamenlijke vriend of vriendin was zo enthousiast over de blind date.  Maar wat als je date tegenvalt? Wat moet je doen? Er bestaat altijd een kans dat het niet klikt en dat je gesprekspartner je tegenvalt. Het is natuurlijk heel ongemakkelijk om op een eerste date verschijnen en er geen enkel gevoel bij hebben. Erger nog: jij vindt je date honderd keer niks, terwijl de ander jou wél leuk vindt!

Het is wel goed om maar gewoon eerlijk te zijn wanneer je niets in de ander ziet. Dat is eenvoudig wanneer geen van beiden zich tot de ander voelt aangetrokken, maar zeg het niet al in de eerste vijf minuten. ‘Ghosting’ moet je na de date zeker niet doen. Ghosting is wanneer je niets meer van je laat horen, niet meer reageert op berichten of telefoontjes.

Wees eerlijk na de date, maar ook niet tijdens de date doen alsof je diegene wel helemaal het einde vindt. Wees eerlijk en oprecht.