5. Kill Bill: Volume 1 (2003)

We starten de lijst van beste films van Quentin Tarantino met Kill Bill: Volume 1. Dat is het eerste deel van het tweeluik waarin Uma Thurman schittert als The Bride, een voormalige huurmoordenares die wraak wil nemen op haar vroegere collega’s. De film zit vol actie, stijlvolle cinematografie en Tarantino’s kenmerkende geweld. Kill Bill: Volume 1 is een hommage aan de martial arts-films uit de jaren ’70 en bevat memorabele vechtscènes.

IMDb geeft Kill Bill: Vol.1 een 8.2/10.

4. Reservoir Dogs (1992)

Reservoir Dogs is Tarantino’s regiedebuut. Hiermee zette hij gelijk de toon voor zijn carrière. De film volgt een groep criminelen die samenwerken bij een diamantroof, maar al snel blijkt dat er een verrader in hun midden is. Reservoir Dogs staat bekend om zijn sterke dialogen, geweldige acteerprestaties en het gebruik van flashback-technieken. Het is een rauwe en intense film die de kenmerkende stijl van Tarantino perfect laat zien.

IMDb geeft Resevoir Dogs een 8.3/10.

3. Inglourious Basterds (2009)

Inglourious Basterds neemt je mee terug naar de Tweede Wereldoorlog en vertelt het verhaal van een groep Joodse Amerikaanse soldaten, onder leiding van luitenant Aldo Raine (Brad Pitt) die bekend staan als de “Basterds”. Hun missie is simpel maar gevaarlijk: het doden van zoveel mogelijk Nazi’s. De film begint met een werkelijk briljante openingsscène waarin we kennis maken met kolonel Hans Landa, gespeeld door Christoph Waltz. Landa is een Duitse SS-officier die bekend staat als “The Jew Hunter”. Inglourious Basterds mixt geschiedenis met fictie en staat bekend om zijn spannende dialogen en verschillende verhaallijnen en personages die uiteindelijk bij elkaar komen.

IMDb geeft Inglourious Basters een 8.4/10.

2. Django Unchained (2012)

Django Unchained speelt zich af in het Zuiden van de Verenigde Staten voor de Burgeroorlog en volgt Django (Jamie Foxx), een slaaf die wordt bevrijd door premiejager Dr. King Schultz (Christoph Waltz). Samen gaan ze op zoek naar Django’s vrouw, die in handen is van de sadistische slaveneigenaar Calvin Candie (Leonardo DiCaprio). Django Unchained combineert westernelementen met Tarantino’s kenmerkende geweld en duistere humor.

IMDb geeft Django Unchaned een 8.5/10.

1. Pulp Fiction (1994)

Pulp Fiction wordt beschouwd als een meesterwerk in de filmgeschiedenis en is dan ook een van de beste films of misschien wel dé beste film van Quentin Tarantino. De film volgt verschillende verhaallijnen die met elkaar verweven zijn. Het verhaal draait om twee huurmoordenaars, Vincent Vega (John Travolta) en Jules Winnfield (Samuel L. Jackson), die in opdracht van hun baas Marsellus Wallace (Ving Rhames) een koffer moeten ophalen. Pulp Fiction staat bekend om zijn iconische dialogen, gewelddadige scènes en memorabele personages.

IMDb geeft Pulp Fiction een 8.9/10.