Inglourious Basterds is een topfilm

De film komt uit 2009, dus het is al een best oude film. Maar ondanks dat, is het de film kijken meer dan waard. Niet alleen heeft één van de meest iconische regisseurs hem gemaakt, ook spelen de meest bekende acteurs van de wereld in de film. Quentin Tarantino presenteert Inglourious Basterds met Brad Pitt als hoofdrolspeler.

In september 2019 kondigde Netflix aan dat de film van hun platform zou verdwijnen. Hij was weg, totdat hij plots weer werd geüpload. En wij snappen dat heel goed, want de film is veel te goed om te verwijderen. Al helemaal als je hem nog niet had gezien en je leest de reviews, is het een must-see.

Oorlogsfilm mét hoge IMDb-score

De film speelt zich af in de Tweede Wereldoorlog. In de film zie je dat Shosanna Dreyfus getuige is van de brute moord op haar familie. Ze weet maar net te ontsnappen en vlucht naar Parijs, waar ze een nieuwe identiteit aanneemt en een filmtheater gaat runnen. In een stuk Duits bezette Frankrijk gaat luitenant Aldo Raine op zoek naar de leiders van het Derde Rijk met maar één missie: hij wilt de leiders uitschakelen. Hij verzamelt een groep Joods-Amerikaanse militairen en gaan daarmee undercover op zoek naar de leiders. Of het de groep lukt, zie je dus vanaf nu op Netflix.

De film krijgt een IMDb-rating van 8,3. Daarmee is het misschien wel één van de beste oorlogsfilms ooit gemaakt. Maar wat verwacht je anders van een film geregisseerd door zo’n grote naam als Quentin Tarantino en een hoofdrolspeler die je ook wel moet kennen.

Kijk Ingluorious Basterds nu op Netflix

Hoelang de film op Netflix blijft staan, is niet duidelijk. Wél is duidelijk dat je hem dus zo snel mogelijk moet gaan kijken, want het is het kijken meer dan waard. De film kreeg trouwens ook een Oscar, mocht je nog niet overtuigd zijn dat dit een brute film is.

Bekijk hier de trailer van de film: