Een verfilming van een boek van Peter R. de Vries

Op 14 november 2023 komt er een nieuwe serie op Videoland genaamd Een Moord Kost Meer Levens. En het is niet zomaar een serie. In deze spannende vierdelige Nederlandse serie zie je namelijk een waargebeurd verhaal van Paul Spruit.

Het was een droom van producent Lucio Messercola om het boek te verfilmen van Peter R. de Vries, de Nederlandse misdaadverslaggever die – zoals we allemaal weten – helaas op 64-jarige leeftijd is doodgeschoten in Amsterdam (1956–2021). Kort na het overlijden van Peter waren ze al ver met de verfilming. Producent Lucio Messercola en regisseur Marco van Geffen hebben samen met de familie De Vries een scenario geschreven dat is gebaseerd op het boek. Met behulp van een zorgvuldig samengestelde cast is het geheel tot leven gebracht, en met succes.

een moord kost meer levens videoland serie

De serie is vanaf 14 november 2023 te zien op Videoland (geboortedag van Peter R. de Vries), maar als je liever leest en echt niet kan wachten, zou je het verhaal ook alvast kunnen lezen. Het boek is te koop op Bol.com voor 22,50 euro. Of het een aanrader is? Consumenten beoordelen het boek met 4,7/5 sterren!

Verhaallijn van de Videoland-serie “Een Moord Kost Meer Levens”

Toen Paul Spruit nog een puber was, werd zijn vader gearresteerd omdat hij twee kinderen had vermoord. Veel mensen gingen praten over deze gruwelijke gebeurtenis en het gezin wist niet eens van de misdaden van vader Paul. Als alles boven water komt, heeft het gezin Spruit geen normaal leven meer. Paul zijn moeder had ondertussen haar gewelddadige ex-man in huis genomen, met alle gevolgen van dien.

Aangiftes bij de politie over de gewelddadige acties van de stiefvader hielpen niet, dus neemt Paul het in eigen handen: hij steekt heel impulsief zijn stiefvader neer. De daden van de vader van Paul blijven hem achtervolgen en hij heeft geen kans mer op een normaal leven. Ondertussen probeert hij zijn familie te beschermen, wat een onmogelijke taak blijkt te zijn. Het hele gezin is beschadigd door alles wat er gebeurd is.

Bekijk hieronder de trailer van Een Moord Kost Meer Levens op Videoland: 

Ben je op zoek naar meer tips over films en series op Videoland? Bekijk dan onze lijst met de beste films op Videoland volgens IMDb.