Deze speed pedelec is de beste e-bike vanaf 5.000 euro

Jaarlijks worden er verschillende fietsen onderworpen aan een strenge test. Talloze organisaties gebruiken hun eigen test om de consument te informeren wat nu eigenlijk de beste fiets is. Dat geldt ook voor deze snelle e-bike.

Ondanks de relatief hoge aanschafprijs is dit type elektrische fiets mateloos populair. We houden namelijk niet alleen van fietsen, het mag ook best wel snel zijn. Dan kom je dus al snel uit bij een elektrische fiets die dergelijke ambitie waar kan maken. Volgens fietstest.nl gaat die eer naar de X Speed Pinion 2020.

goede speed pedelec snelle e-bike

Ondanks de forse prijs van 7.200 euro biedt deze snelle e-bike de beste prijs/kwaliteit verhouding. De speed pedelec van het merk Klever heeft een bijzonder krachtige Klever Biactron V2 motor welke in het achterwiel is gemonteerd. Bijzonder is de riem waardoor je probleemloos schakelt en zo onbezorgd de topsnelheid kunt bereiken zonder noemenswaardige inspanning.

Accu opladen door niks te doen

De motor heeft een vermogen van 600W. Dat lijkt ruim voldoende, maar er wordt momenteel aan een zwaardere uitvoering (800W) gewerkt die later dit jaar beschikbaar zal zijn. Dat geldt ook voor de accu. Momenteel heb je bij aankoop van de speed pedelec de beschikking over een accu met een vermogen van 850 Wh. Optioneel heb je de mogelijkheid om in een speciale Ortlieb accutas een tweede accu mee te nemen zodat je nooit zonder vermogen zit.

beste speed pedelec e-bike

Later dit jaar komt er een 1,2kWh accu beschikbaar waardoor de actieradius nog groter wordt dan de huidige 30 – 90 kilometer. Het opladen van de accu gaat overigens bijna automatisch, namelijk door te remmen en als je de voeten stilhoudt. Met andere woorden, tijdens een interessante afdaling wordt de accu al opgeladen. Zo kun je tijdens een lange afdaling de accu al voor 30% opladen. Ideaal dus!

Geen budgetkeuze

Het enige nadeel is de prijs. Een bedrag van 7.200 euro is natuurlijk niet niks. Je krijgt daar een hoop voor terug. Mocht dat toch echt buiten je budget vallen, check dan deze winnaar in de categorie speed pedelecs tot 5.000 euro. Heb je liever een e-bike die wat minder snel, maar wel zeer betaalbaar is, dan is de Koga E-Worldtraveller 2020 wellicht meer jouw ding.