Welke e-bike moet ik kopen?

Als jij een flink bedrag aftikt voor een e-bike, wil je natuurlijk wel zeker weten dat je de juiste keuze maakt. Er komt nogal wat kijken bij de aanschaf van een e-bike. Het is niet te vergelijken met de aanschaf van een normale fiets. In het geval van e-bikes kan je vaak wel stellen dat goedkoop duurkoop is. Lees jezelf dan ook goed in om te kijken wat de beste elektrische stadsfiets is.

Fietstest.nl laat vrijwilligers verschillende modellen elektrische fietsen uitproberen. Zij nemen deel aan dit proces om verschillende redenen. De één wil graag zelf verschillende elektrische fietsen proberen om te kijken welke hij of zij wilt aanschaffen. De ander deelt simpelweg graag zijn of haar deskundigheid met anderen, om elkaar te helpen bij het kopen van een e-bike. Uiteindelijk krijgt iedere elektrische fiets beoordeling op allerlei gebieden (rijeigenschappen, comfort, prijs/kwaliteit, motor/ondersteuning en display/bediening), waaruit een eindcijfer volgt.

beste stadsfiets

Ben jij op zoek naar een betaalbare elektrische stadsfiets? Zoek dan niet verder. Dit is de beste elektrische stadsfiets tot €2.500 volgens Fietstest.nl.

De beste elektrische stadsfiets tot €2.500

De Sparta F8e 2020 komt als beste uit de test. Hij krijgt een eindcijfer van maar liefst een 8.8 gemiddeld. Ook is deze elektrische stadsfiets de winnaar van de Telegraaf Nationale E-bike Test. Netjes, netjes.

beste e-bike

Wat maakt deze e-bike dan zo speciaal? Hij heeft een actieradius tot maar liefst 211 km, afhankelijk van de inhoud van de accu, de verschillende rijprogramma’s en een aantal kleine externe factoren. Ga er echter maar vanuit dat je zo’n 130 km kan afleggen op één accu. Ook beschikt de fiets over 8 versnellingen en heb je ondersteuning tot een snelheid van 25 km per uur. De Sparta F8e is een echte alleskunner die op ieder gebied uitblinkt.

Natuurlijk zijn alle specificaties van een fiets enorm belangrijk. Maar laten we nou eens kijken wat de mensen zelf van de Sparta F8e 2020 zeggen. Ronald, een echte liefhebber van e-bikes heeft de fiets flink getest en zegt het volgende: “Een complete en prettige fiets, rijdt als een zonnetje. Ik schrok van de prijs: zo weinig betalen voor zoveel kwaliteit. Doet niet onder voor zijn veel duurdere broertjes.”

De Sparta F8e kan jij rijden voor een bedrag van €1.999,-. Proefritje waard toch?

Check deze link voor meer info over de beste elektrische stadsfiets. Heb jij al een e-bike aangeschaft, dan is het belangrijk dat die in top vorm blijft. Zo moet jij je elektrische fiets onderhouden en schoonmaken.