Een e-bike van Mercedes-Benz

Als Mercedes-Benz zich gaat bemoeien met elektrische fietsen, dan weet je dat er iets vets uit moet komen. Met deze zieke e-bike kan je bijna 100 km rijden en een topsnelheid bereiken van 32 km/u. Met een gewicht van 17 kilo is dit een goed lichtgewicht die er echt fantastisch uitziet. Strak, mat zwart en hele vette koolstofvezel elementen. Dit is misschien wel de bruutste e-bike die we ooit hebben gezien en hij heet: EQ Formula E. Kippenvel.

e-bike mercedes-benz
foto via n+ Bikes

Met de gate carbon belt, oftewel in simpel Nederlands jouw ketting, kan je tot 30.000 kilometer fietsen zonder enkel onderhoud. De kracht van de e-bike heeft Mercedes-Benz in het midden geplaatst van de fiets, zodat hij stabiel is en het gewicht verdeeld is. Met de pedal assist technology kan de fiets aanvoelen hoeveel kracht jij trapt en hoeveel de motor moet bijleveren. Zo volgt de e-bike wat jij doet en heb je altijd de goede assistentie die je van zo’n top kwaliteit elektrische fiets verwacht.

mercedes-benz fiets
foto via n+ Bike

Een koolstofvezel elektrische fiets

Met de hydraulic disc brakes ben jij met droog én nat weer zo van de topsnelheid tot stilstand. Dat is wel nodig als je dat soort snelheden gaat bereiken. De batterij kan je gemakkelijk eruit halen en binnen 3,5 uur is hij weer opgeladen.

snelle elektrische fiets
foto via n+ Bikes

Prijs van de Mercedes e-bike

Hoeveel kost dit grapje nou? Je hebt twee verschillende opties waar de Formula E Team Bike de goedkoopste is. Voor 2.646,80,- euro is deze super vette e-bike van jou. Het verschil met de duurdere Silver Arrows eBike is dat de Formula E Team Bike maar één batterij heeft en een mat zwarte kleur. De Silver Arrows eBike heeft er twee waardoor je langer kan doorfietsen. Voor dit verschil moet je wel 3.722,- euro neerleggen in plaats van de 2646 euro. Hoe dan ook zijn de Mercedes-Benz fietsen megavet en zouden wij er maar al te graag eentje willen hebben.

snelle fiets
foto via n+ Bike

Na de elektrische fiets van Harley Davidson komt dus nu ook Mercedes met een toffe e-bike, heel dik!