Veel mensen willen tegenwoordig een e-bike

E-bikes zijn populairder dan ooit. E-bikes worden dan ook steeds meer gemaakt en daardoor is het geen bijzonderheid meer als je een e-bike op straat voorbij ziet komen. Zelfs supermarktketen Lidl verkoopt nu goedkope e-bikes.

Actieradius blijft een probleem

Wat bij een e-bike wel altijd een dingetje blijft is de actieradius. Er zijn namelijk fietsliefhebbers die fietstochten willen maken van misschien wel honderden kilometers. Dat is voor de meeste e-bikes toch net even iets te gortig. Vaak kan je met één acculading 75 kilometer fietsen. Samen met het hoge prijskaartje is dit dan ook de voornaamste reden voor mensen om geen e-bike aan te schaffen. Bij deze e-bike hoef je je daar totaal geen zorgen over te maken want met de Delfast off road kan je ontzettend veel kilometers maken.

Delfast off road is een e-bike met een hoge actieradius

Met de Delfast off road kan je wel 380 kilometer fietsen met één acculading. Dit betekent dat je een meerdaagse fietstocht kan doen zonder de accu tussendoor te hoeven opladen. De gemiddelde e-bike komt qua actieradius dan ook niet eens in de buurt van deze fiets. Verder lijkt de Delfast off road een beetje op een motor waardoor die opvalt op de weg. Hij heeft een 3 kWh accu. Normaal gesproken hebben e-bikes een accu die tussen de 300 Wh en 700 Wh ligt. Dit verschil is dus enorm groot.

 

Alternatieven

Misschien ben je toch niet van plan om hele lange afstanden te gaan fietsen en heb je deze e-bike dus niet nodig. Als je bijvoorbeeld meer geïnteresseerd bent in het halen van een zo hoog mogelijke snelheid kan je misschien beter een kijkje nemen bij deze speed pedelecs.