Squid Game: The Challenge is te zien op Netflix

We weten het allemaal wel, maar in de Netflix-serie Squid Game nemen mensen het tegen elkaar op in een dodelijke competitie. Ze hebben één ding gemeen: ze hebben namelijk niks meer te verliezen. Dit ‘spel’ gaat net zo lang door tot er één iemand is overgebleven en naar huis gaat met omgerekend zo’n 33 miljoen euro.

In de nieuwe realityserie, Squid Game: The Challenge, gaat er gelukkig dood, maar kan de winnaar wel een mooi geldbedrag bijschrijven. De prijzenpot is namelijk 4,56 miljoen euro, een levensveranderend bedrag.

Dylan Daimin is de enige Nederlandse deelnemer in de Squid Game realityserie

Wat de nieuwe realityserie iets bijzonderder maakt, is dat er een Nederlander aan mee doet. Dat is de 38-jarige Dylan Daimin. In een interview met Veronica Superguide noemt hij zijn deelname ‘onwerkelijk’ en ‘surreëel’. De Rotterdammer hebben we echter al eerder op tv gezien. Hij is namelijk ‘die jongen van Coolblue’, zo legt hij zelf uit. “Ik ben al elf jaar een van de gezichten van het bedrijf. Ik zat vroeger in alle reclames en ben nu vooral te zien op de site in video’s over gaming en laptops.”

Hieronder zie je een YouTube-video van Coolblue, met Dylan Daimin in de hoofdrol:

 

We hebben hem nog vaker op tv kunnen zien

Dylan is niet alleen te zien in de reclames van Coolblue. Zo kan de oplettende kijker hem al hebben gespot als deelnemer van een aantal tv-programma’s. Dylan deed bijvoorbeeld mee aan Lingo en De Zwakste Schakel, vertelt hij aan Veronica Superguide. “Dat zijn toch programma’s waar je een keer aan mee moet hebben gedaan. Dat vind ik gave ervaringen. Maar Squid Game: The Challenge is de eerste keer dat ik mij heb opgegeven voor een grote realityshow. Dit is toch wel het grootste wat ik ooit heb gedaan.”

Door zijn deelname aan de show van Netflix zal hij vast vaker op straat aangesproken worden, al is beroemd worden nooit zijn plan geweest. “Mensen vragen weleens of ik beroemd wil worden, maar dat is niet zo. Ik wil gewoon gave ervaringen opdoen. Maar daar is soms wel een bepaald level van bekendheid voor nodig. Zo zou ik echt graag mee willen doen aan Wie is de Mol?.”