De duurste woning van de provincie Utrecht op Funda

De kans is groot dat je bij het horen van de plaatsnaam Utrecht niet direct de link legt met een indrukwekkende villa uit 1664. Toch is dat exact hetgeen te koop wordt aangeboden. Het pand is ooit ontworpen door Philip Vingboons en heeft de tand des tijds perfect doorstaan. Om je maar even een overweldigende indruk te geven: je hebt hier de beschikking over een monumentaal pand met uitstraling op een oppervlakte van bijna 10.000 vierkante meter. Het is dus te hopen dat je groene vingers hebt. De tuin is immers net zo indrukwekkend als de woning zelf.

Chillen aan de Vecht

De buitenplaats zelf is prachtig gelegen aan de Vecht en dus kun je ervan uitgaan dat je de beschikking hebt over een eigen aanlegplek voor je boot. Is varen niet echt je ding, maar ga je liever de buurt verkennen in je auto, dan kun je zelf kiezen waar je de auto wilt parkeren. Er is namelijk een parkeerplaats voor ruim 20 auto’s. De woning zelf is van alle gemakken voorzien en is perfect onderhouden. Ondanks de vele verbouwingen sinds de bouw, heeft het pand de karakteristieke uitstraling behouden en is er alles aan gedaan om het woongenot te optimaliseren.

te koop funda utrecht

Fiscale voordelen bij aankoop

Mocht je overwegen om een kijkje te nemen, dan is het handig om te weten dat dit monument ondanks de forse vraagprijs tal van fiscale voordelen biedt. Dit komt vooral doordat het valt onder de Natuurschoonwet. Dit betekent dat je kunt rekenen op extra voordelen die te maken hebben met de successie- en schenkingsrechten en vermindering WOZ-waarde. Uiteraard gaat het bij zo’n pand niet om de voordelen, maar om de vraag wat je ermee kunt doen. Dat laatste is heel breed in te vullen. Zo kun je denken aan een topklasse B&B, het gebruiken als kantoorpand of een andere zakelijke bestemming. Het gebruiken als woonhuis is uiteraard ook mogelijk. In dat laatste geval is het te hopen dat je een redelijk groot gezin hebt. Er zijn namelijk 16 kamers, waarvan 7 kamers dienst doen als slaapkamer.

Onbeperkte mogelijkheden van de luxe woning

Wat betreft het woongenot woon je hier in ieder geval prinsheerlijk. Neem dat laatste vooral letterlijk, de gehele inrichting doet eerder denken aan de tijd waarin het pand is gebouwd, de Gouden Eeuw. Denk dus aan tal van klassieke elementen, grote kamers, hoge plafonds. Mocht je dus ooit de wens hebben gehad om een aparte eetkamer in te richten voor een groot familiediner, dan is dat zonder meer mogelijk. Een eettafel voor 20 personen past hier prima zonder je druk te maken om de ruimte. Kortom, het kost een flinke som, maar dan heb je ook wat.

Zie hieronder meer foto’s van de woning op Funda, gelegen in Breukelen (provincie Utrecht):