Investeren in dure kledingstukken

Eén goed kledingstuk dat lang mee gaat is op lange termijn een betere investering dan meerdere goedkope items. Ondanks dat er veel mooie kleding in de sale is, vind je de mooiste items toch in de nieuwe collectie en/of een hoger budget. Dit zijn een aantal dure kledingstukken die niet in jouw garderobe mogen ontbreken.

dure kledingstukken
Foto via: Instagram @dennisvanpeel

Chelsea Boots

Waar je instappers en canvas sneakers in de zomer draagt en dikke, leren schoenen in hartje winter, zijn chelsea boots eigenlijk perfect voor de periode daar tussenin. Een chelsea boot in een tijdloze kleur als zwart, beige of donkerbruin doet het goed onder elke outfit. Bovendien raakt deze schoen nooit uit de mode. Je mag er dus genoeg wat geld aan uitgeven.

 

Horloge

Goed, een horloge behoort misschien niet tot de categorie ‘dure kledingstukken’, maar is wel onmisbaar in je garderobe. Een horloge maakt immers je look af, straalt zelfvertrouwen en ambitie uit en heeft een mannelijk karakter. Investeer in een tijdloos merk en model dat je nog vele jaren kan dragen, in plaats van een goedkoop model dat snel weer uit de mode raakt.

 

Overcoat

Misschien wel de meest tijdloze onder de dure kledingstukken is de overcoat voor heren. Deze jas werd vroeger al veel gedragen (denk aan de hitserie Peaky Blinders), maar is anno 2020 ook niet meer weg te denken uit het modebeeld van de man. Ga voor een donkerblauwe of beige lange jas: deze kun je met veel stijlen combineren en vergroten hierdoor de kans dat je ze over een paar jaar nog steeds draagt. Voor de koude maanden dien je te gaan voor een wollen variant die je warm houdt. In de zomermaanden kan je gaan voor een lichtgewicht mantel of overcoat.

 

Leren aktetas

Waarschijnlijk had jouw vader ook een leren tas, en zijn vader ook weer. Deze tas is namelijk een tas die door de tijd heen nooit uit de mode is geraakt. Hij is stoer, maar ook chique. Bovendien is de kans groot dat jij een leren laptoptas of aktetas meeneemt naar je werk. Bezuinig dus vooral niet op zo’n tas, want je zal er waarschijnlijk nog veel werkdagen mee moeten doen.