Soms weet je echter niet waarom een auto zo enorm duur is. Zo bijvoorbeeld in dit geval. Deze Porsche 911 R gaat namelijk naar zeggen de allerduurste Porsche ooit worden, wanneer hij geveild wordt. Wanneer je hem ziet zou je dit waarschijnlijk absoluut niet verwachten.

 

Porsche 911 R op de veilig

Op het eerste gezicht ziet de auto er vrij normaal uit. Natuurlijk kan je er al wel een beetje van uitgaan dat een oldtimer Porsche aardig wat centen mag kosten. Toch zou je zo’n 5 miljoen dollar waarschijnlijk niet verwachten, en dat is volkomen logisch.

De duurste Porsche tot nu toe was een Porsche 911 GT1, die verkocht werd voor een bedrag van 5,6 miljoen dollar. Dit model, de Porsche 911 R, wordt volgende week geveild door Sotheby’s. De verwachting is dat deze verkocht zal worden voor een bedrag tussen de 4,5 miljoen en 5,5 miljoen dollar, maar wanneer de veilingkosten er dan bij komen overstijgt dit ruim de 5,6 miljoen dollar. Wat een absurd bedrag! 

Porsche

De duurste Porsche ooit

Zoals eerder gezegd lijkt de auto niet zo bijzonder, maar dat is ‘ie zeker wel. Het model werd in de jaren 60 gebouwd en van dit exacte model zijn er maar 24 exemplaren gemaakt. Dit is eigenlijk de enige die is overgebleven in deze staat en dat is dan ook de reden dat deze onder de Porsche-liefhebbers zo geliefd is. Het is wellicht niet meer de snelste Porsche, maar zeker een met een mooi verhaal. 

Misschien is het slim om al je auto’s goed te bewaren, want wie weet worden ze in de toekomst ook zo veel waard als deze jongen.

Foto’s: Sotheby’s