Familie Philips

Het landgoed De Wielewaal kan qua omvang 142 voetbalvelden vullen en is tussen de jaren 1934 en 2005 de thuisbasis geweest van Frits Philips, ja die Philips. De befaamde Philips-familie komt natuurlijk uit Eindhoven en dat is ook de plaats waar dit grootste én duurste landgoed gesitueerd is. De woning staat in de verkoop en voor een vraagprijs van zo’n €50.000.000 kan jij de eigenaar worden van een van de meest mystieke landgoederen van ons land. Volgens kenners is de reden voor deze forse prijs vanwege het feit dat vliegveld Eindhoven zeer dichtbij. Maar ook de geschiedenis én de mysterie van deze lap grond zijn ongetwijfeld terug te vinden in de kostenberekening.

Het landgoed De Wielewaal

Het landgoed bestaat uit vijf woningen met totaal 40 kamers en 8 badkamers. Omringd door meerdere vijvers, een leger aan bomen en een uitgestrekt gazon. In één van de vijf kamers zit een speciale wijnkelder/feestruimte, die gebouwd is door een van de meeste bekende wijnkelder-bouwers van de wereld – dat is blijkbaar een ding. Is al heel vet op zichzelf, maar in de hoek staat iets wat nog specialer is. Namelijk een Bentley S3 uit 1949. Die valt er niet meer in z’n geheel eruit te halen, dus die komt bij het landgoed, mocht je de hoogste bieder zijn.

landgoed
Foto: Honders/Alting makelaars.

Je kunt dat immense landgoed natuurlijk niet verkennen in een Fiat Punto – niet dat daar iets mis mee is – dus gingen de mannen van Pure Luxe in stijl met de gloednieuwe Roll Royce Phantom 8 richting het Nederlandse erfgoed. Daar kregen ze een rondleiding, maar helaas krijgen we daar niet alles te zien wat dit stuk land allemaal tot z’n beschikking heeft. Wat er verder op het gigantische stuk grond te vinden is dus vrij onbekend, maar dat maakt het des te interessanter. Vandaar dat veel interesse wekt in het binnen- en buitenland. Check de video hierboven en oordeel zelf.