Rolls-Royce

De Sweptail werd voor het eerst geshowd tijdens de Concorso d’Eleganza Villa d’Este. Een jaarlijkse autoshow die wordt gehouden in Italië, waarbij enkel de mooiste en duurste auto’s gepresenteerd worden. Wat de Sweptail zo uniek maakt, zijn de wensen van de rijke eigenaar. Hij wilde graag een tweezitters Rolls-Royce waarbij de achterzijde wat weg heeft van een jacht. Ieder onderdeel wordt met de hand gemaakt. De onderkant van de auto is volledig naadloos en de Sweptail is voorzien van een immens panorama dak. Wanneer de auto vanaf de bovenkant wordt bekeken, lijkt het een luxueuze jacht. De auto straalt enkel klasse en elegantie uit.

man man -sweptail-rolls- 3 man man -sweptail-rolls- 2

Prijs

Een auto die speciaal voor één persoon op de meest luxueuze manier ontworpen moet worden, komt met een prijskaartje. Een vrij fors prijskaartje. De Rolls mag maar liefst €11,5 miljoen kosten. Bizar veel geld voor een auto, maar een droom waarmaken is onbetaalbaar toch? Bovendien is de nieuwe eigenaar een miljardair, dus waarschijnlijk zal hij dit bedrag niet missen.

Wil je meer zien van Sweptail zien? Check dan onderstaande video waarin het productieproces van de Rolls-Royce Sweptail wordt uitgelicht.