De duurste Lamborghini Urus op Marktplaats

Terwijl je normaliter een berg geluk moet hebben om een splinternieuwe Laborghini aan te schaffen, kun je natuurlijk ook kiezen voor een bijzonder jonge occasion zoals deze Lamborghine Urus op Marktplaats. Met slechts 3.812 kilometer op de teller is het een buitenkansje. Als je daarnaast weet dat de wagen over talloze opties beschikt is de vraagprijs van bijna vier ton bijzonder redelijk. Zo beschik je niet alleen over een meer dan indrukwekkende wagen. Zo is er sprake van een keyless entry, diverse camera’s zodat je altijd overzicht hebt, een degelijke alarminstallatie en climatecontrol. Met 650 pk onder je zitvlak heb je weinig reden tot klagen.

lamborghini urus duur marktplaats

De Lamborghini Urus 4.0 V8 Soft Close – Head-up – 23” zoals de wagen officieel heet, is een juweeltje. Nu is een gewone Lambo al een hele verademing, maar deze uitvoering doet er nog een schepje bovenop. Zo is de Lambo met een topsnelheid van 301 km/u retesnel te noemen en is de supercar gebouwd op hetzelfde platform als de Bentayga, de Audi Q7 en de Porsche Cayenne. De 4,0-liter V8-motor genereert doodleuk 478 kW (650 pk) met het daarbij behorende koppel van 850 Nm. Aan kracht dus geen gebrek: in 3,6 tellen trekt de wagen vlotjes op naar naar 100 km/u en in 12,8 seconden tikt de wijzerplaat het magische getal van 200 km/u aan.

Overige specificaties van de Lamborghini SUV

Mochten de bovenstaande specs je nog niet motiveren om naar de verkoper te racen, laten we je dan overtuigen met wat andere gegevens. De snelheid van dit monster mag dan al je verwachtingen overtreffen, het wil niet zeggen dat het hier om een lichtgewicht auto gaat. Maar liefst 2200 kilo weegt het gevaarte en dus zijn goede, betrouwbare remmen noodzakelijk. Dat zit wel goed dankzij de koolstofkeramische remschijven. Zo sta je binnen de kortste keren netjes stil. Doordat de Lamborghini Urus beschikt over een zeer goede vierwielaandrijving hoef je je geen zorgen te maken over de wegligging. Deze is perfect doordat de achterwielen meesturen.

duurste lamborghini marktplaats te koop SUV

Om het nog leuker te maken – je wilt immers wel waar voor je geld als je €389,900,00 wilt neerleggen – heeft de Lamborghini Urus de beschikking over vier verschillende rijmodi: Street, Sport, Corsa, Sand, Land en Snow. De Sport en Corsa modi maken het overigens mogelijk om overstuur te genereren. De kracht van de wagen wordt overigens netjes naar de achterwielen gestuurd, althans zo’n 60%. Zo is de wegligging optimaal. Mocht je al zo ervaren zijn dat je liever de voorwielen het zware werk wilt laten, dan is dat ook mogelijk. Je kan namelijk maximaal 70% van de beschikbare kracht ook naar de voorwielen sturen.

Zie hieronder een aantal foto’s van de Lamborghini Urus (bron: Marktplaats):

duurste lambo lamborghini occasion hoe duur

Update op 20-04-2022: onlangs is er nog een duurdere Lamborghini Urus op Marktplaats verschenen: een Lamborghini Urus Nero Widebody t.w.v. €407.500,00