Een kentekenplaat als absoluut statussymbool

Zo’n nummerplaat zit uiteraard niet op een simpele Suzuki. De auto waar de duurste kentekenplaat op is gespot is een Rolls-Royce Cullinan Linea D’Oro van Mansory. Dit is een brute bolide, voorzien van allerlei technische snufjes. Met accenten van 24 karaats bladgoud, een slurpende 6,7 liter V12 biturbo motor die tot wel 600 pk kan produceren heb je een behoorlijke bak te pakken. Dat mag ook wel voor een bedrag van € 25.000.000.

Voor zo’n 55 miljoen Dirham heeft de eigenaar het nummerbord gekocht op een veiling in (waar kan het ook anders) Dubai. En wat staat er dan op het nummerbord? De simpele combinatie ‘P 7’. Dit is niet de eerste keer dat een nummerbord voor een bizar bedrag is verkocht.  In 2008 werd een nummerbord met louter het cijfer ‘1’ verkocht voor zo’n 14 miljoen dollar.

 

Eerder werd ook al een kentekenplaat voor een bizar bedrag in Californië aangeboden. De eigenaar van de kentekenplaat ‘MM’ zou volgens hem maar liefst een geruime $ 24.500.000 kunnen opleveren. Ook de kentekenplaat ‘AA8’ werd al eerder geveild voor een bizar bedrag van 9,5 miljoen euro. Hoogstwaarschijnlijk hebben ‘P 7’ en ‘AA8’ dezelfde eigenaar, aangezien ze beiden op precies deze Rolls-Royce gezien zijn.

De duurste kentekenplaat op dit moment zou volgens sommigen de nummerplaat ‘F1’ zijn, omdat deze verwijst naar de populaire autosport. Deze is in 2008 gekocht door een Britse auto-ontwerper voor € 522.000. De ontwerper zei zelf dat hij een bod van meer dan € 24.000.000 heeft afgeslagen. Dat is nog eens forse winst.

Niet volledig voor eigen gewin

Vanwege het bizarre bedrag heeft deze kentekenplaat een plekje weten te bemachtigen in het Guinness Book of Records. Het recordbedrag voor van het nummerbord wordt gelukkig niet direct bij een andere sjeik in de portefeuille gestopt. De opbrengst van de veiling in Dubai was voor een voedselprogramma voor armere mensen. Op die veiling werden er ook nog een hoop dure telefoonnummers en andere nummerplaten geveild voor de meest bizarre bedragen

Benieuwd naar de allerduurste auto? Check dan de duurste auto aller tijden.