‘De duurste woning van Nederland’ opnieuw in de etalage beland

De megalomane villa, gelegen aan de straat Baambrugse Zuwe numero 141D, geldt als ‘de duurste woning van Nederland’. En niet ten onrechte, want met – hou je vast – twaalf slaapkamers, twee keukens, twee bars, een bioscoop, een gym, een atletiekbaan rond het huis, twee professionele opnamestudio’s en een zwembad waarin je van binnen naar buiten kunt zwemmen, afgetopt met een privé-nachtclub, een zandstrand van 40 meter lang en een sportveld, biedt deze bizarre villa alles wat je nodig hebt. Desondanks is het object voor de tweede keer binnen afzienbare tijd te koop verschenen.

‘Het duurste huis van Nederland’ werd in 2021 gebouwd. In 2007 kocht de eigenaar voor 1.75 miljoen euro de villa die er eerst op deze fundering stond, maar liet die villa slopen. Vervolgens kocht hij er wat grond bij en begon hij met het bouwen van zijn eigen huis. Veertien jaar later was het object dan eindelijk af, maar de destijdse eigenaar koos voor een avontuur in het buitenland.

Volgens het Kadaster betrof die bewoner Sabah Nissan, een belangrijke zakenpartner van rapper Drake. Als 8-jarige vluchteling kwam hij uit het Irak naar Nederland, waarna hij zich via verschillende panden knap naar de top wist te werken. Floris Wyers van Pure Luxe gaf eerder een rondleiding in de villa.

Woonoppervlak van 1.100 m² op een perceel van 6.935 m²

Sabah liet een exclusieve villa met 1.100 m² aan woonoppervlak achter, op een perceel van in totaal 6.935 m². Een volgende bewoner kon er kennelijk niet helemaal zijn draai vinden, en dus is de villa opnieuw te koop verschenen. Het vorige prijskaartje lag rond de € 18.000.000. De nieuwe vraagprijs is nog onbekend.

Voor een dergelijk bedrag krijg je naast alle eerdergenoemde faciliteiten ook nog een lift door de gehele woning en plaats voor meer dan 30 auto’s. Kortom: ‘het duurste huis van Nederland’ is een villa die al jouw dromen in één klap verwezenlijkt. Bekijk meer foto’s van de Baambrugse Zuwe 141D.