5. De Britse koninklijke familie

Op nummer vijf hebben we onze overburen van Engeland. Jaarlijks ontvangt de Britse koninklijke familie inkomsten via de Britse belastingbetalers. Daarnaast hebben ze ook nog van alles en nog wat op hun naam al staan. Zo bezit de familie ongeveer de helft van Londen en meerdere paleizen. En dan hebben we het nog niet eens over materialen zoals kroonjuwelen. Volgens een rapport van Brand Finance wordt het vermogen van de Britse familie geschat op ongeveer 88 miljard dollar.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door The Royal Family (@theroyalfamily)

4. De koninklijke familie van Abu Dhabi

Het vermogen van de Britten valt in het niets vergeleken het koningshuis van Abu Dhabi. Sjeik Khalifa Al Nahyan is het hoofd van de Arabische Verenigde Emiraten. Het grote deel van het vermogen van zijn familie is voortgekomen uit oliehandel, voornamelijk uit de jaren zeventig. Een stevig percentage van deze inkomsten blijken nog in de kluis te zitten van de koninklijke familie van Abu Dhabi. Wel is tegenwoordig het verboden om de olie-inkomsten direct in eigen zak te stelen. Het totale vermogen wordt op 150 miljard geschat.

3. De koninklijke familie van Qatar

We zijn halverwege de lijst en de bedragen worden gekker en gekker. Sjeik Tamim bin Hamad Al Than en zijn familie hebben easy een staatsfonds waar 335 miljard in zit. Deze zit vol met vastgoed, zoals onder andere de Empire State Building in New York en de Shard-wolkenkrabber in Londen. De koninklijke familie van Qatar heeft net als de familie van Abu Dhabi ook veel van hun geld te danken aan de oliehandel.

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Qatar Royal Family (@royalfamilyqatar)

2. De koninklijke familie van Koeweit

Het koningshuis van Koeweit doet nog eens een schepje bovenop de bizarre bedragen die we al hebben zien langskomen. Het vermogen van deze familie is vooral samengesteld uit aandelen. Zo hebben ze flink geïnvesteerd in Amerikaanse bedrijven. Hierdoor slepen ze elk jaar weer miljarden binnen. In de jaren negentig hadden ze ‘nog maar’ 78,5 miljard in hun spaarpot. Tegenwoordig kan de familie kijken naar 360 miljard dollar.

1. De koninklijke familie van Saudi-Arabië

De overduidelijke nummer één van de lijst. Het totaal vermogen van Elon Musk, Jeff Bezos en Bill Gates bij elkaar is nog niet eens de helft van het vermogen van deze familie. Saudi-Arabië is natuurlijk de grootste olieproducent ter wereld. De familie heeft een totaal vermogen van – niet schrikken – 1,5 biljoen! Volledig uitschreven is dat dus 1.500.000.000.000 dollar. Insane.