Het duurste huis in Nederland kost je zo’n 50 keer meer dan een gemiddeld huis in Nederland. Waar de gemiddelde huisprijs op ongeveer 3 ton ligt, betaal je voor dit landgoed 15,75 miljoen. Als ergens de extremen ver uit elkaar liggen, dan is dat wel de huizenmarkt. In Terneuzen ligt namelijk het goedkoopste huis van Nederland voor slechts 50.000, dat is even een wezenlijk verschil met het landgoed.

Duurste huis in Nederland (op Funda)

Regelmatig struinen we op Funda om even te dromen van dit soort huizen. En dit keer hebben we het duurste huis in Nederland eruit gepakt. Kanttekening: hierin zijn geen woningen meegenomen waarbij de prijs op aanvraag is.

Een landgoed waar je “u” tegen zegt. De buitenplaats ‘Klein Bentveld” beaamt 4 hectare aan grond. Hierop vind jij dan ook een koetshuis, ’t Jagthuys, de overige opstallen en een park. Daarnaast mag een voetbalveld, tennisveld en zwembad niet ontbreken op zo’n landgoed. Dankzij de algehele renovatie van het landgoed bevindt Klein Bentveld zich in een glorieuze staat. Om jullie dan ook een idee te geven hoe zo’n buitenplaats eruitziet, kan jij de volgende video checken:

 

Op het landgoed vind je drie gebouwen, die ieder compleet gerenoveerd zijn. Het hoofdhuis heeft een woonoppervlakte van een kleine 1.000 vierkante meter. Daarnaast ligt hier het voetbalveld, een tennisveld en een zwembad ommheen. De woonruimte is dan ook maar verdeeld over twee woonlagen, waardoor het niet aanvoelt als een immens groot huis. Bovendien heeft het hoofdhuis nog twee bijhuizen van respectievelijk 292 en 308 vierkante meter. Waar het ene onderkomen voor het personeel is, is het ander bestemd als kantoorruimte. Maar je kan het natuurlijk geheel zelf inrichten. Maar niet alles gaat over rozengeur en maneschijn hier. Klein Bentveld staat al een tijdje in de verkoop en de vraagprijs is dan ook al een miljoen euro gezakt.

Duurste huis in Nederland Duurste huis in Nederland Duurste huis in Nederland

Omdat het huis te groot is om een goed beeld te schetsen, check het huis even op funda. Mocht jij toch liever in de randstad wonen, dan zijn dit de bruutste woningen in Amsterdam.