Burger

Deze peperdure hamburger is gemaakt door de Nederlandse burgerspecialist Diego Buik. De burger zelf heeft een geschatte waarde van €2050,-. Naast het gebruik van de duurste ingrediënten, is de burger ingepakt in bladgoud. Op de vraag of dit invloed had op de smaak van de burger was het antwoord snel duidelijk: nee. Het ziet er tof uit en krikt de prijs van de burger flink omhoog.

duurste burger ter wereld man man 3

Ingrediënten

Zoals gezegd wordt tijdens de bereiding van de burger enkel gebruik gemaakt van de duurste ingrediënten. Zo wordt de hamburger zelf gemaakt van een mix van Japanse dry aged wagyu en Black Angus. Liggend op een broodje van brioche met saffraan en bladgoud. Verder is de burger aangevuld met Oosterschelde kreeft, foie gras, witte truffel, Remeker kaas, Japanse fruittomaat en kaviaar. De saus is op basis van een reductie van vijfendertig kreeften, Madagascar vanille, saffraan, Jamaican Blue Mountain koffie en 34 jaar oude soja saus.

Hoewel het wellicht hierop lijkt, is het geen kwestie van de duurste ingrediënten op stapelen. De bereiding van de burger neemt veel tijd in beslag en de smaken van de ingrediënten moeten elkaar wel complimenteren. De burger is momenteel niet te verkrijgen, maar Diego zou openstaan om hem eventueel voor je te maken. Kost je wel ruim tweeduizend euro, maar dan heb je wel de duurste hamburger ter wereld geproefd! Houd je het liever bij een burger van een schappelijkere prijs? Check dan hier de tofste burgertenten van Nederland.