Wie is er niet altijd zoekende naar het verbeteren van het leven? Juist, niemand. Hoe werken we efficiënter? Hoe blijven we gelukkig? En hoe blijven we gemotiveerd om zes keer in de week borst te trainen? Dat zijn toch vragen die we ons regelmatig bezighouden. Vragen die soms toch lastiger zijn dan verwacht.

Daarom hieronder tien dingen die onverwacht ineens antwoord geven op al je problemen.

Wees niet obsessief bezig met “hoe”

Het geobsedeerd bezig zijn met hoe je iets wilt gaan bereiken, kan enkel zorgen voor paniek wanneer het niet loopt zoals je dit zou willen. Formuleer de “waarom”. Door vast te houden aan een werkwijze beperk je jezelf enkel.

Investeer in goedzittende kleding

leven-verbeteren-4

Eerder schreven we over hoe kleding de man maakt. Dat is ook zo. Kleding die goed past, heeft als resultaat dat jij lekkerder in je vel zit, wat weer effect heeft op je prestaties.

Mediteer

Meditatie vermindert stress, verbetert je concentratie en het gevoel van blijdschap. Mediteren is niet zozeer jezelf kleermakerszittend in hogere dimensies te begeven. Het gaat meer om het realiseren van handelingen. Heel simpel: als je je handen aan het wassen bent, neem eens de tijd om na te gaan wat je doet. Neem geur en gevoel in je op. Geniet ervan. Dat is al mediteren.

Werk rechtopstaand

Dat heel de dag zitten niet goed voor je is, weten we onderhand. Heel de dag staan is ook weer niet de oplossing. Wissel daarom af.

Gooi je electronica uit

leven-verbeteren-2

Je hoeft niet ieder moment van het leven te delen op SnapChat, of om de tien minuten je Facebook feed te refreshen. Soms is het voldoende om herinneringen in je hoofd vast te leggen, zonder dat daar een camera of telefoon bij aan te pas komt.

Sta vroeg op

De ochtend is niemands beste vriend, maar vroeg opstaan heeft veel voordelen. Je kunt dan even tijd voor jezelf nemen. Sporten. Lezen. Of werken. In de ochtend zijn we namelijk vaak het meest productief. Ja, echt.

Lees meer

Lezen stimuleert ons probleemoplossend vermogen, verbreed de vocabulaire en laat verschillende perspectieven van denken zien.

Leef een keer in je leven in een andere stad

Het leren kennen van andere culturen zal je leven doen verreiken op een manier als geen ander kan. Het verbreed je sociale kringen én je persoonlijke ontwikkeling op zoveel vlakken.

Stel jezelf kwetsbaar op

Je hoeft jezelf echt niet altijd groot te houden. Het uiten van gevoelens en onwetendheden is iets wat anderen waarderen. Het schept een band van vertrouwen. Iets wat toch best een waardevol ding is in het leven, zowel persoonlijk en zakelijk.

Schrijf

leven-verbeteren-1

Het starten van een blog of actief zijn op LinkedIn biedt veel mogelijkheden en openingen voor nieuwe connecties. Deel van je denkt en weet. Verbeter je schrijfstijl. En mocht je het niet willen delen met de wereld, kan je een persoonlijk journal starten. Het noteren van gedachten geeft immers veel rust.