Alles bewaren kan veel geld opleveren

Het huis opruimen is een goed idee om een beetje van je rotzooi af te komen. De hele zolder staat vol met troep van vroeger en de vrouw des huizes blijft maar zeuren over de rotzooi uit je jeugd. We snappen het volledig en af en toe opruimen is ook lekker, want soms heb je de ruimte gewoon nodig. Door op te ruimen kan je ook jouw appartement groter laten ogen dan dat het in werkelijkheid is.

Allemaal leuk en aardig dat opruimen maar deze oude man laat even zien dat je toch maar voorzichtig moet zijn met wat je weg doet. Doordat hij alles bewaarde van zijn Rolex, is die met 30.000 Amerikaanse dollars in waarde gestegen.

Rolex horloge

 

De eerste Rolex GMT Master Model

Deze veteraan zat bijna 60 jaar geleden in Duitsland gestationeerd, vlakbij de Luxemburgse en Franse grens. Vlak voordat hij terug naar de Verenigde Staten ging, heeft hij deze Rolex gekocht. En wat is hij blij dat hij dit heeft gedaan. Deze oude man heeft letterlijk alles bewaard wat hij van deze Rolex had én heeft duidelijk niet naar zijn vrouw geluisterd dat hij moest opruimen. Maar daar mogen ze allebei nu blij mee zijn.

60 jaar geleden kocht deze veteraan een 1960 Rolex GMT Master Model. Het is niet zomaar een GMT Master Model, maar het allereerste model van GMT Master dat Rolex ooit heeft gemaakt. Het eerste unicum is binnen. Maar daarnaast heeft deze man alles bewaard. Van het originele betaalbewijs tot de originele horlogeband die hij heeft laten vervangen. Hoewel de Rolex niet in het rijtje hoort van duurste Rolex horloges ter wereld, was de taxateur is verbijsterd.

 

Een onwijs oude en dure Rolex

Het horloge was terug in die tijd 120 Amerikaanse dollar, wat meer was dan het maandsalaris van de beste man terug in 1960. De veteraan had ook nog een tweede Rolex meegenomen voor zijn vader. Twee maanden salaris voor twee horloges. Niet mis voor die tijd. Nu kan de oude man zijn Rolex verkopen voor 35.000 tot 45.000 Amerikaanse dollar. Omdat hij een goede verzamelaar is en alles bewaard, kan zijn oude Zwitserse horloge de deur uit voor zo’n 65.000 tot 75.000 Amerikaanse dollar. En toen dachten we dat hij van zijn stokje ging, maar de beste man wist zich nog redelijk ‘cool’ te gedragen, erg mooi!