Zo werd Jay-Z abnormaal rijk

Dat sommige artiesten het ook financieel goed doen, is al langer bekend. In dat opzicht is hij geen uitzondering. Zo heeft Paul McCartney een geschat vermogen van 1.2 miljard dollar, net als Andrew Lloyd Webber.

In het geval van Jay-Z is zijn vermogen niet alleen een resultaat van het succes wat hij heeft als artiest, maar ook door een flink aantal slimme investeringen.

Forbes schat het vermogen op 1 miljard dollar

Volgens Forbes heeft de 49-jarige Shawn Carter, zoals zijn echte naam luidt, in verschillende sectoren geld gestopt. Zo is hij de eigenaar van Armand de Brignac (Ace of Spades), een exclusief champagne- en cognacmerk, heeft hij geïnvesteerd in Uber en ook in de muziekdienst Tidal. De slimme man heeft daarnaast nog steeds de rechten op zijn muzikale creaties waardoor hij verzekerd is van een interessant passief inkomen. Hij oude gezegde mo’ money, mo’ problems geldt dus zeker niet voor hem.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Beyoncé (@beyonce)


Mocht je denken dat bovenstaande investeringen voldoende zijn, dan zit je ernaast. De beste man heeft ook een aardige neus voor onroerend goed, bovendien bezit hij ook een indrukwekkende kunstverzameling.

22 Grammy Awards

Muziek is uiteraard Jay-Z’s grote liefde en dat heeft hem geen windeieren gelegd. Gedurende zijn carrière heeft hij talloze prijzen in de wacht gesleept waaronder 22 Grammy Awards. Hij is tevens een van de best verkopende artiesten en heeft een naam opgebouwd als mega-talent. Dat talent wordt door bijna iedereen erkend en zijn laatste album ‘The Blueprint’ is daar een goed voorbeeld van. Dat album is namelijk opgenomen in het nationale muziek register van de Amerikaanse Library of Congress. Mocht je dat niets zeggen, in dit register staan alle albums vermeld die een grote “culturele, historische of esthetisch belang” vertegenwoordigen.