Waar kennen we Dua Lipa van?

Het lijkt ons sterk dat je nog nooit van Dua Lipa hebt gehoord. De Britse zangers met Albanese roots werd geboren op 22 augustus 1995 in Londen. Sinds 2022 beschikt ze dan ook niet alleen meer over de Britse, maar ook de Albanese nationaliteit. In 2015 maakte ze haar debuut met de zelfgeschreven single New Love, die snel gevolg werd door het nummer Be the One. Haar debuutalbum bracht ze uit in 2017 onder de naam Dua Lipa. Dit album is tot op heden het meest gestreamde album van een vrouwelijke artiest op Spotify en bevat vele nummers die de hitlijsten haalden. Haar tweede album genaamd Future Nostalgia volgde in 2019 en bevatte onder andere de succesvolle single Don’t Start Now.

Een ander leuk weetje: Dua Lipa is geen artiestennaam, maar tegen ieders verwachtingen in gewoon haar meisjesnaam. De naam is afkomstig uit Albanië, waar beide ouders zijn geboren.

De zangeres heeft een grote achterban op Instagram

Op Instagram heeft de zangeres inmiddels een ongekend groot publiek aangetrokken en wordt door bijna 90 miljoen mensen wereldwijd gevolgd. Het Instagram-account van Dua Lipa is daarmee een prachtig visitekaartje en voorziet volgers inmiddels van  1542 verschillende foto’s en video’s.

Eén daarvan voegde Dua Lipa gister aan haar tijdlijn toe en betreft een gewaagde foto in een wel héél kort broekje. Dat was overigens niet voor het eerst: eerder daagde Dua Lipa haar volgers ook al uit met een aantal gewaagde plaatjes. De foto viel goed in de smaak bij haar volgers en kon dan ook ik recordtijd rekenen op meer dan drie miljoen likes. En dat was nog niet alles: de nieuwe upload van Dua Lipa op Instagram bevatte namelijk niet één, maar meerdere plaatjes. Hierop is de achterste van de zangeres opnieuw goed zichtbaar en dit maakte de nodige reacties los bij haar volgers. ‘My heart stopped for a bit’, stelt één van haar trouwe volgelingen bijvoorbeeld. Een andere volger reageert op de foto’s met de welbekende perzik-emoji. Je kunt de foto’s hieronder bekijken:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door DUA LIPA (@dualipa)