Voeg een gewoonte toe aan je dagelijkse routine

Door van een bepaalde oefening of beweging een gewoonte te maken, gaat het veel gemakkelijker. Neem de fiets naar je werk in plaats van de auto. Ga na het eten een half uurtje wandelen of doe iedere avond voor je naar bed gaat 50 sit-ups.

Maak een plan

Als drukke vader heb je nu eenmaal niet veel tijd. Het is daarom belangrijk dat je een plan hebt wanneer je in de sportschool bent, zodat je de tijd die je hebt optimaal kunt besteden. Maak bijvoorbeeld van te voren een trainingsschema, zodat je precies weet wat je gaat doen en er geen tijd verloren gaat.

Schaf dumbbells en een springtouw aan

Wanneer je dit in huis hebt liggen is het gemakkelijk om even tussendoor, wanneer je kiddo ligt te slapen, een paar oefeningen te doen. Het hoeven er niet veel te zijn, maar alle kleine beetje helpen. Je kan natuurlijk ook je kind als gewicht gebruiken, vinden ze nog leuk ook.

drukke-vader-kinderen-manman

Wees flexibel voor eventuele veranderingen

Het is goed om een plan te hebben, maar je moet ook flexibel zijn om hier eventuele aanpassingen in te maken. Misschien heb je je voorgenomen om na je werk een uurtje naar de sportschool te gaan, maar heeft je partner om 18:00 uur afgesproken om wat te gaan eten met vriendinnen en dus moet jij op de kleine passen. Je plan om naar de sportschool te gaan, staat dan even wat lager op de prioriteitenlijst. Zorg daarom dat je ook voor thuis een trainingsschema klaar hebt liggen, zodat je beide kunt combineren.

Vind een mede-papa

Spreek met die ene vriend, die ook net vader is geworden, een bepaalde tijd in de week af dat jullie gaan sporten. Jullie leven ziet er momenteel redelijk hetzelfde uit, dus weten jullie wat jullie aan elkaar hebben. Tijdens jullie wekelijkse workout kunnen jullie alle papa irritaties even kwijt om bij thuiskomst weer optimaal te kunnen genieten van jullie gezin.

H.I.I.T

High Intesity Interval Training is de perfecte manier om in een korte tijd zoveel mogelijk te doen. Met H.I.I.T worden je spieren optimaal gestimuleerd en omdat een vader nu eenmaal minder tijd heeft dan een niet-vader, is dit de perfecte oplossing. Check daarom vooral even onze gids voor High Intesity Interval Training.

Sporten is natuurlijk niet de enige manier om fit te blijven. Dingen ondernemen met je gezin is ook een manier van bewegen, en een hele leuke. Er zijn een heleboel activiteiten die je als jonge vader met je kind kunt ondernemen, op deze manier spendeer jij tijd met je familie én blijf je fit.