Dromen hebben vaak een bepaalde oorzaak

Als jij droomt dat je partner vreemdgaat betekent het niet gelijk dat er wat aan de hand is. Het zou wel kunnen dat je moeite heb met vertrouwen omdat je vorige partner misschien vreemd is gegaan. Je bent er misschien onzeker over en dan kun je er onbewust over gaan dromen. De kans is dan groot dat het vertrouwen dat jij toen verloren hebt nooit meer is hersteld. Het kan helpen om even je hart te luchten en erover te praten met jouw partner. Natuurlijk kan het ook het geval zijn dat jij jouw partner gewoon niet vertrouwt door signalen die hij/zij afgeeft. Om je wat meer duidelijkheid te geven, hebben we hieronder een paar punten genoteerd.

 

1. Je bent onzeker over de relatie

Als het al heel even niet lekker loopt in jouw relatie, zal jouw brein de ergste scenario’s bedenken. Je hoeft hier zeker niet over in paniek te raken, maar denk er wel serieus over na. Denk na wat jou onzeker maakt in de relatie en bespreek wat jullie kunnen doen om meer vertrouwen te creëren.

2. Jullie zijn te weinig samen

Als jij droomt dat jouw partner vreemdgaat, kan het zijn dat je het gevoel heb dat er iets of iemand tussen jullie in staat. Dit hoeft helemaal niet te betekenen dat het een minnaar of minnares is, maar jouw brein kan hier wel onbewust van uitgaan. Het kunnen ook je kinderen zijn of de vrienden van jouw partner waardoor je samen minder tijd kunt besteden. Hierdoor kun je je eenzaam gaan voelen, daarom is het belangrijk om hierover te praten. Misschien vinden jullie wel een oplossing zodat jullie meer tijd voor elkaar vrij kunnen maken.

dromen dat je partner vreemdgaat

3. Je vorige partner is vreemdgegaan

Zoals eerder vermeld kunnen deze dromen ook zijn ontstaan doordat jouw vertrouwen is beschadigd in je vorige relatie. Dit heeft te maken met angst en daarom is het handig om hier met elkaar over te praten als jij hier vaker last van heb. Leg uit wat er vroeger is gebeurd, dit kan een enorme opluchting zijn. Als jouw partner echt van je houdt, zal diegene hier begrip voor hebben.

4. Je vertrouwt je partner niet

Als jouw partner vreemdgaat in je droom kan het zo zijn dat jij diegene niet vertrouwt. Misschien geeft hij of zij wel bepaalde signalen af wat te maken heeft met bedrog. Misschien verstopt diegene zijn/haar telefoon, ze gedragen zich anders dan normaal of misschien heb je het gevoel dat ze interesse verliezen. Natuurlijk hoeft die niet alleen romantisch vlak te zijn, het kan ook zijn dat hij/zij geheimzinnig doet over andere dingen.

Heb jij dromen die vaak terugkeren? Lees ook wat het betekent als je droomt dat je tanden uitvallen of breken.