Dronken worden op een date is een no-go voor veel vrouwen

Volgens een onderzoek onder 2.000 mensen, uitgevoerd door datingapp Flirtini, zou één op de vier mannen en één op de vijf vrouwen een tweede date afwijzen met iemand die dronken werd tijdens de eerste. Uit hetzelfde onderzoek bleek dat 50% van de vrouwen en 28% van de mannen zelfs helemaal geen alcohol drinkt op de eerste date.

Dit omdat één op de vijf vrouwen en één op de tien mannen het gevoel heeft dat alcohol de stemming op een date tempert. Maar het kan nog slechter uitpakken in de jacht naar een date. Zo vindt één op de vijf mannen en één op de zeven vrouwen profielfoto’s op datingapps met een glas alcohol zelfs onaantrekkelijk. En dat terwijl er juist zoveel bij hun hobby’s ‘drankje doen’ hebben staan, of zal dit dan toch weer als anders tellen?

Eersteklas afknapper

Daar blijft het niet bij. Zo heeft één op de vier mannen en één op de drie vrouwen wel eens iemand dronken op een date zien verschijnen. In sommige gevallen is het zelfs zo erg dat één op de vijf mannen en één op de drie vrouwen een date wel eens heeft verlaten omdat ze het gevoel hadden dat hun date te veel dronk.

kan je alcohol drinken op date

En alsof dat nog niet erg genoeg is, heeft één op de drie vrouwen en één op de vijf mannen zelfs zo veel gedronken dat ze de naam van hun date zijn vergeten… Dat is pas gênant.

Advies van de datingexpert

Anastasii Pochotna, datingexpert en Growth Marketing Specialist bij Flirtini, zegt: “Het kan moeilijk zijn om ons ware zelf te laten zien op een eerste date – angst krijgt vaak de overhand. Het is echter belangrijk om te begrijpen dat het volkomen normaal is om je nerveus te voelen voor een date. Het kan geen kwaad om iets te drinken om de zenuwen te kalmeren, maar als één drankje er tien worden, kan dat een probleem worden.”

Anastasii raadt aan om de app te gebruiken, mits je elkaar daar hebt ontmoet natuurlijk, om te flirten en elkaar van een afstandje te leren kennen voor de eerste date plaatsvindt, zodat je niet het gevoel hebt dat je die extra steuntje in de rug (een borrel, of twee) nodig hebt. “Het kennen van hun interesses en hobby’s is een veel betere date-starter. Op deze manier willen we ervoor zorgen dat hun eerste date gaat over het creëren van geweldige ervaringen in plaats van stressvolle ervaringen waarvoor alcohol nodig is,” voegt ze eraan toe.

Is de date toch niet wat je ervan had verwacht, maar is diegene niet dronken? Lees dan hoe je een date vroegtijdig kan beëindigen.