Wat betekenen mijn dromen over seks?

Dromen over seks is niks nieuws, sterker nog, iedereen beleeft wel eens seks in zijn of haar dromen. Veel belangrijker is de hele setting van de droom. Zo kun je als man zijnde erover dromen dat je vrouw het met een andere man doet, of je droomt zelfs over seks met die net niet aantrekkelijke collega. Spoiler alert: dromen over seks hebben slechts zelden een voorspellend karakter.

Exhibitionisme

Droom je over een carrière in de seksindustrie, dan betekent dit niet dat je toe bent aan een carrière switch. Als we de deskundigen mogen geloven, dan duidt dit eerder op een gebrek aan belangstelling vanuit je omgeving en probeert je geest dit door middel van dit soort dromen te compenseren. In veel gevallen heeft dit betrekking op je relatie en voel je je mogelijk zelfs ondergewaardeerd door je partner. Kortom, tijd voor actie in de slaapkamer.

Seks met je collega of leidinggevende

Seks kan best lekker zijn, maar wat als je droomt over een nummertje met die net niet aantrekkelijke dame van personeelszaken? Niks aan de hand. We kunnen je gerust stellen. Het is zeker niet zo dat zij wilde fantasieën over je heeft, het duidt eerder op een machtsstrijd op de werkvloer. De kans is groot dat je in het dagelijks leven probeert om controle uit te voeren wat overigens niet geheel lekker van de grond komt. Met echte seks heeft het dus niets te maken.

seks met je collega

Dromen over seks met je ex

Niets is lekkerder dan seks, maar er over dromen heeft wel een bijzondere betekenis. Dit soort dromen kunnen zeker voor komen als je net uit een relatie bent gestapt en aan een nieuw avontuur bent begonnen. Je geest is dan nog bezig om het oude te verwerken, terwijl je al lekker met iets nieuws bezig bent. Dat nieuwe stukje kan wat onwennig aanvoelen en je geest tracht je wat rustiger te maken door je over iets bekends te laten dromen, in dit geval dus seks met je ex. Het duidt er in ieder geval niet op dat je weer bij elkaar zult komen.

Kinky seks: dromen over BDSM

Dromen over opwindende situaties zoals in een SM of BDSM setting zijn, hoe gek het ook klinkt, heel gewoon. Dit kan duiden op twee verschillende zaken. Aan de ene kant wil je graag de dominante partner zijn die graag de touwtjes in handen heeft. De andere optie is dat je zelfvertrouwen op seksueel vlak een flinke boost kan gebruiken. Ben je in het dagelijks leven wat gereserveerd, dan kunnen dergelijke dromen erop duiden dat je je enigszins gedomineerd voelt.

dromen over seks

Seks met een andere man (terwijl je hetero bent)

Het lijkt heel eng als je als hetero man droomt over seks met een andere man. Schrik niet, het betekent in geen geval dat je latent homo bent. In dergelijke dromen gaat het om de dieper liggende boodschap. In veel gevallen duidt het op een verlangen naar meer variatie in je seksleven. Ga bij jezelf na in hoeverre je huidige seksleven voldoet aan je verwachtingen. Is dat niet het geval, bespreek het dan met je partner.