Symbolen in de Zara-kleding geven aan hoe het kledingstuk valt

Er zijn in totaal drie verschillende soorten symbolen die te zien zijn in de kleding van de Zara, met elk een eigen betekenis De drie soorten symbolen zijn een omgedraaide driehoek, rondje en een vierkant. Dat ziet er superleuk uit, maar de meeste mensen hebben geen idee waar het voor staat. Het heeft te maken doordat het kledingstuk of item wat kleiner of groter of gewoon normaal valt.

Laten we als eerst beginnen met de omgedraaide driehoek. Als je een kledingstuk uit de schappen hebt gehaald met een omgedraaide driehoek bij het etiket, houdt dat in dat het kledingstuk wat kleiner valt dan normaal. Dus als je het kledingstuk of item echt heel mooi vindt en je ziet een omgedraaide driehoek? Pak dan een maatje groter dan je eigen maat.

Ook heb je op sommige etiketten van de Zara een rondje staan, dat aangeeft dat het kledingstuk of item wat groter valt dan normaal. Hetzelfde idee bij de omgedraaide driehoek: als je een rondje in het etiket ziet, neem dan lekker een maatje kleiner mee naar het pashokje als je je juiste pasvorm wilt hebben.

Ook staat er in sommigen etiketten een vierkant. Het vierkant geeft aan dat het een normale pasvorm heeft oftewel juist op maat valt, zoals een kleding stuk hoort. Dit staat ook wel bekend als ‘true to size’. Dus geen zorgen dat hij heel raar valt.

Als je dus de volgende keer in de Zara bent, houdt deze lifehack goed in je achterhoofd. Zo maak je het shoppen veel makkelijker voor jezelf en scheelt het bakken met tijd! Hieronder vind nog een duidelijk filmpje waarin je de desbetreffende symbolen ziet op de etiketten van de kledingstukken van de Zara:

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Junia (@itsmyjuniverse)

Wist je ook dat Nederland de grootste Zara ter wereld heeft? Lees daar meer over!