Geschiedenis van de Zara

In 1975 begon de Spanjaard Amancio Ortega Gaona met Zara, een kledingwinkel. Maar voordat dat gebeurde, begon hij al in 1963 met een klein atelier waar hij kleding maakte. Vervolgens opende hij in 1975 zijn eerste winkel in La Coruña, en hij noemde het Zara. Het begon allemaal als een klein bedrijfje, maar nu is Zara een van de grootste kledingwinkels ter wereld.

Zara heeft een slimme strategie, ze houden van tempo. Ze maken supersnel nieuwe kleding en brengen die zo snel mogelijk naar de winkels. Kun je geloven dat ze elk jaar ongeveer 16.000 nieuwe ontwerpen uitbrengen? Dat zijn een heleboel verschillende kleren!

In 1980 openden ze hun eerste winkel buiten Spanje, in Porto, Portugal. Daarna, in 1989, gingen ze nog verder weg van huis en openden ze hun eerste winkel in de Verenigde Staten. In Nederland moesten we wachten tot 1999 voordat we onze eerste Zara kregen, in Almere. Maar nu zijn ze zijn echt overal te vinden.

De grootste Zara ter wereld opent zich in Rotterdam

In Rotterdam, aan de Coolsingel, komt binnenkort de grootste Zara-winkel van Nederland. Sterker nog, de grootste Zara ter wereld. Deze winkel komt in het oude C&A-pand en is echt enorm, met wel vijf verdiepingen en een oppervlakte van 8.000 vierkante meter. Dit betekent dat je er echt van alles kunt vinden als het om kleding gaat. Of je nu op zoek bent naar nette kleding voor een speciale gelegenheid of gewoon wat comfortabele zondagmiddag kleding, de Zara heeft het allemaal.

Het is te gek dat Zara in 1975 begon en nu zoveel winkels over de hele wereld heeft, namelijk meer dan 2.000 winkels in 88 verschillende landen. In Nederland hebben we nu al 26 Zara-winkels, maar deze nieuwe winkel in Rotterdam wordt echt de grootste. Het is dus geen wonder dat mensen gemiddeld zo’n 17 keer per jaar naar Zara gaan om nieuwe kleding te kopen. Dat is best vaak, toch? Dus, kledingliefhebbers, houd je ogen open voor de openingsdatum, want deze nieuwe Zara in Rotterdam gaat zeker een plek worden waar je heerlijk kunt gaan shoppen.