Vrienden Randy Hoogeweegen en Aleks Kuijpers bundelen hun krachten én ervaring

Het Amsterdamse herenmodelabel is in 2021 opgericht door Randy Hoogeweegen en Aleks Kuijpers vanuit de passie om de herenmode-industrie te challengen. Randy (33) richtte in 2015 zijn eerste winkel genaamd Aboutlifestyle op, een luxe herenmodezaak van 300 m2. Wij moeten hier eerlijk in zijn: dit is al jarenlang een van onze favoriete stores in Amsterdam. Met de hulp van 100 crowdfunders creëerde hij een winkel met de perfecte mix van mode, kunst en lifestyle; en dat alles in een stijlvolle omgeving. Hij focuste zich op samenwerkingen, partnerships, pop-ups en toffe events en in het jaar 2021 kwam daar een geheel nieuw level aan: hij combineerde zijn ervaring in de detailhandel en marketing met de productie-expertise van Aleks (34).

ampere nieuwe collectie kleding

Aleks is de oprichter van het ontwerp- en productiebedrijf Workingmenblues, dat luxe stoffen en ready-to-wear kleding maakt voor modemerken in heel Europa, de VS en Azië. Hij weet dus als geen ander hoe kleding te produceren, met de beste materialen. Juist deze mix aan expertises blijkt dé succesformule te zijn voor het modelabel Ampère.

Ampère is een gamechanger in de herenmode

Ampère belichaamt de onvermoeibare energie van onze prachtige hoofdstad om mensen te inspireren. De roots Ampère liggen in textielcreatie en Randy en Aleks showen dat streetwear en luxe materialen hand in hand gaan. Ze geloven dat creativiteit en liefde voor unieke stoffen niet alleen beperkt moeten blijven tot dameskleding en – zoals gezegd – dagen ze hiermee de herenmode-industrie uit.

“We zijn het merk begonnen vanuit een passie om te innoveren in de herenmode-industrie. We worden geïnspireerd door nieuwigheid en vakmanschap. We hebben de kunst van borduren verheven en onze liefde voor verfijnde luxe materialen levendig uitgedrukt.”

Bij Ampère gebruiken ze voor hun herenkleding technieken en ontwerpen die traditioneel bij dameskleding passen voor. Elke collectie bestaat uit authentieke ontwerpen die hoogwaardige stoffen combineren met verschillende texturen, tinten en patronen.

amsterdams kledingmerk ampere nieuwe collectie herfst winter 2023

De nieuwe herfst/winter 2023 collectie

De gloednieuwe collectie biedt items die hoe dan ook eyecatchers worden in jouw garderobe, daar is geen twijfel over mogelijk. Van comfortabele crewneck sweaters tot aan winterse puffer jassen; they got it all. De collectie is geïnspireerd door Hilma Af Klint, een Zweedse schilderes uit de vroege jaren 1920. Zij gebruikte kunst als uitlaatklep om vrijheid en haar visie uit te drukken. Houd haar werk naast de nieuwe items van Ampère, en dan zie je direct de gelijkenissen.

trui crewneck gebroken wit

Crewneck L/S

Ampère €455 Shop nu
shirt ampere

Aletta Tee

Ampère €140 Shop nu

Voor het eerst introduceert Ampère zachte versieringen en mini-pailletten om de collectie meer verfijningen te geven. Wat betreft het kleurenpalet blijft het merk dicht bij zichzelf met de natuurlijke tinten.

gilet ampere

Frank Vest

Ampère €295 Shop nu
jacket groen ampere

Walraven Quilted Jacket

Ampère €425 Shop nu

Te bestellen via de webshop én te kopen in fysieke winkels

Naast de eigen Ampère webshop is de nieuwe collectie verkrijgbaar bij verschillende kledingwinkels in ons land. De geselecteerde shops zijn:

  • Amsterdam: Aboutlifestyle
  • Rotterdam: X21
  • Alkmaar: Twentyonewood
  • Tilburg: Reissue
  • Venlo: Jansen Noy
  • Nistelrode: Van Tilburg

Bekijk de website van Ampère voor de gehele collectie.

In samenwerking met Ampère