Gezonde drankjes tegen een kater

Ze zeggen wel eens, dat je gewoon snel weer wat moet eten wanneer je een kater hebt, zodat je weer een goede bodem hebt om de dag door te komen. Maar meestal is dit tevergeefs voor mensen met een flinke kater: ze kotsen de hele maaltijd er gewoon weer uit. Maar wat moet je dan doen als je een flinke kater hebt en je wilt er vanaf? Nou, er zijn dus een aantal drankjes die megagoed blijken te zijn voor je kater. Met die drankjes kan het zelfs zo zijn dat je kater helemaal verdwijnt. Dus lees deze goed door, zodat je weet wat je volgende keer moet drinken na een avondje stappen.

1. Kater-water

Water, het is echt je beste vriend tijdens de ochtend met hoofdpijn. Door alcohol droog je heel erg uit, waardoor er bijna geen vocht meer in je lichaam te vinden is. Dus zorg dat je dat weer binnenkrijgt. Daarbij is water natuurlijk de perfecte oplossing, omdat dat de meest pure vorm is. En wanneer je echt geen water naar binnen krijgt…

2. Emergen-C

Dan is het een goed idee om het water een smaakje te geven met Emergen-C. Het is een vitamine bruistablet waar, de naam zegt het al, heel veel vitamine C in zit. Die vitamine zorgt ervoor dat er meer antistoffen kunnen worden aangemaakt tégen alcohol.

vitamine c

3. Nuun

Deze vitamine boost is bij elke outdoor winkel wel te vinden. Het is een sportdrank tablet die snel en effectief hydrateert. In dit tablet zit heel veel Kalium, natrium en extreem veel vitamines. Dus wanneer je je écht brak voelt, is Nuun een goede oplossing voor je kater.

4. Kefir

Het klinkt vies en dat is het ook. Het is gefermenteerde melk, die ervoor zorgt dat je lichaam goede bacteriën in zich opneemt. Ook deze bacteriën kunnen ervoor zorgen dat het alcohol sneller uit je bloed is en je dus ook sneller van je kater af bent.

5. Kokosnoot water

Dit is misschien wel het meest geliefde drankje bij topsporters. Kokosnoot water is namelijk ultra-hydraterend en zorgt ervoor dat je lichaam veel meer vocht opneemt. Daarnaast is de smaak niet verkeerd en zitten er genoeg extra vitamines in die je niet binnenkrijgt met normaal water.

kokosnoot

6. Kruidenthee

Veel mensen gebruiken dit als detox. Dat is eigenlijk ook wel wat je nodig hebt na een avondje flink zuipen. Kruidenthee is goed voor je omdat er veel vitamines in zitten en het activeert je lichaam door de cafeïne die erin zit.

7. Kurkuma shot

Het is niet bepaald lekker, maar het werkt als een speer: een kurkuma shot. Het is dezelfde specerij die in curry zit en die curry de kleur geeft die het heeft. Daarnaast heeft het een detox-effect en reinigt het dus je lichaam.