1. Cola Light of Zero

Nummer #1 in het rijtje van frisdrank zonder calorieën is cola light of zero. Misschien is cola wel de meest geconsumeerde frisdrank wereldwijd, maar het bevat enorm veel suiker. Een glas cola van 250 milliliter bevat ongeveer 26 gram suiker. Dat staat gelijk aan bijna zeven suikerklontjes, dus het verhaal van ‘zes suikerklontjes per glas cola’ zul je ongetwijfeld weleens hebben gehoord. Daarom zijn er als alternatieven light en zero varianten op de markt gebracht, en deze bevatten op z’n hoogst 1 calorie per glas! De prijs per liter Cola Light of Cola Zero ligt op 2,74 euro.

frisdrank zonder calorieën

Leuk feitje: Cola bij de McDonald’s smaakt anders, omdat het ter plekke wordt gemaakt van siroop en koolzuurhoudende water.

2. Fanta Zero

Als je niet van cola houdt, dan hou je waarschijnlijk wel van Fanta. Deze frisdrank biedt verschillende soorten smaken aan, maar de Orange en Cassis variant zijn het meest bekend. Deze worden inmiddels ook als zero variant verkrijgbaar en deze bevatten ook hooguit 1 calorie per glas. De prijs per liter Fanta Orange of Fanta Cassis ligt net als bij Cola Light en Cola Zero op 2,74 euro.

3. Lekkerste frisdrank zonder calorieën: Crystal Clear

Nummer #3 in het rijtje van frisdranken zonder calorieën is Crystal Clear. Deze frisdrank is wellicht iets minder bekend dan Cola Zero of Fanta Zero, maar bevat een gelijk aantal calorieën. En dat is er om precies te zijn maar één per glas! Crystal Clear biedt een breed palet aan smaken aan, waaronder perzik, appel, citroen, kers en verschillende smaakcombinaties. Bovendien kun je wat Crystal Clear betreft kiezen uit de een variant met én zonder koolzuur. De prijs per liter Crystal Clear ligt een stukje lager dan bij Cola Light, Cola Zero en Fanta Zero het geval is, namelijk op 2,18 euro.

4. Seven Up Free

In tegenstelling tot de bekendere frisdranken als Coca Cola en Fanta, kiest concurrent Seven Up niet voor een light of zero variant. Natuurlijk biedt ook dit frisdrankmerk wel een variant aan zonder suiker, maar brachten deze onder de naam free op de markt. Er zijn dus genoeg alternatieven voorhanden mocht je niet houden van cola, sinas of cassis. Een ander groot voordeel van Seven Up is dat je een héél stuk minder geld per liter betaalt dan bij de eerder genoemde frisdranken het geval is, namelijk slechts 1,39 euro.

5. Air Up

De goedkoopste variant frisdrank is vrij recentelijk op de markt gebracht en bevat geen calorieën. Dat is ook niet zo vreemd, want Air Up is in feite gewoon een fles water. Het water in deze fles wordt voorzien van smaak door gebruik te maken van geurpatronen die boven de dop worden geplaatst. Deze geurpatronen zijn beschikbaar in meer dan 25 verschillende smaken en bovendien is de waterfles herbruikbaar. Hierdoor ligt de prijs per liter Air Up ook bijzonder laag en betaal je slechts 0,65 euro. Oftewel: ideaal!

 

Dit bericht op Instagram bekijken

 

Een bericht gedeeld door Leroy van de Ree (@voedingsweetjes)